TRT Açıköğretim Yayınlarını Kaldırabilir !

04.11.2008 22:03 — Açıköğretim,

TRT ile Anadolu Üniversitesi arasında “açık öÄŸretim krizi” patlak verdi. TRT Genel Müdürü İbrahim Åžahin, Açık ÖÄŸretim Programı’nı yayınlamamakta ısrarlı.

TRT ile Anadolu Üniversitesi arasında “açık öÄŸretim krizi” patlak verdi. TRT, bugüne kadar ücretsiz yayınladığı Açık ÖÄŸretim Programı için para talep ettiÄŸi Anadolu Üniversitesi'nden yanıt alamayınca, yayınların kesilmesine karar verdi, binlerce açık öÄŸretimli zorda kaldı.

ÅžAHİN VAZGEÇMİYOR

TRT Genel Müdürü İbrahim Åžahin, Açık ÖÄŸretim Programı'nı yayınlamamakta ısrarlı. Bu konudaki görüÅŸünü daha önce net bir ÅŸekilde ortaya koyan Genel Müdür Åžahin, TRT Dergisi'nde yayınlanan açıklamasında da tavrını ÅŸu sözlerle yineledi:

“... Açık öÄŸretim yayınlarını TRT bugüne kadar hiç karşılık almadan gerçekleÅŸtirdi. Bunun maliyetini çıkararak, Anadolu Üniversitesi'ne bir yazıyla bildirdik. Maliyetinin ödenmesi durumunda, TRT 3'te, TBMM Televizyonu'nun yayın yapmadığı dönemlerde bu dersleri yayınlayabileceÄŸimizi vurguladık. Ancak fakülte, bir ücret karşılığında bu programları yayınlatmaya razı olmazsa, ne TRT 3'te, ne TRT'4'de bu dersleri yayınlamayacağız. Dolayısıyla TRT 4'ten eÄŸitim yayınlarını tamamen çektik...”

Anadolu Üniversitesi yetkilileri ise TRT'nin para talebine iliÅŸkin resmi yazının kendilerine ulaÅŸtığını belirterek, “Üniversitemiz konuyu deÄŸerlendiriyor. Bir karar verdikten sonra TRT'ye durumu bildireceÄŸiz. Karşılıklı görüÅŸmelerimiz sürüyor” dediler. TRT 4'te yayınlanan Açık ÖÄŸretim Ders Programı, milyonlarca açık öÄŸretimli için büyük olanak saÄŸlıyordu.

Gündüz küçüklere gece büyüklere kanal

Daha önce açık öÄŸretim derslerinin yayınlandığı TRT 4 Kanalı, Anadolu Üniversitesi ile yaÅŸanan para krizinin ardından, format deÄŸiÅŸikliÄŸine de gitti. TRT Genel Müdürü Åžahin, kanalın yeni dönemdeki yayın anlayışını TRT Dergisi'nde ÅŸöyle açıkladı: “... TRT 4 kanalını çocuklara ayırıyoruz. Sabah 07.00'de yayına baÅŸlayacak çocuk kanalı, akÅŸam 21.00'e kadar sadece çocuk yayınları yapacak. 21.00'den sonrası için henüz tam karar veremedik. Üç alternatif var. Ya bu saatten sonrası için müzik yayını yapacağız, ya belgeseller yayınlayacağız ya da saat 24.00'e kadar belgesel, sonrasında spor veya tersi ÅŸeklinde düÅŸüncelerimiz var. 1 Kasım günü TRT 4 yeni formatıyla izleyenlerimizin karşısında olacak. TRT Çocuk Kanalı gündüz 0-14 yaÅŸ aralığındaki çocuklarımıza hizmet ederken, akÅŸam da 15-24 yaÅŸ aralığındaki gençlerimize yönelik yayın yapacak. DüÅŸüncemiz bu. ..”

kaynak : haberegitim.net

Yorum Yazın