Close

Somut bilgiler artık Facebook'da

Türk İdare Tarihi hatirladiklariniz. (Sohbet) — Sohbet — Somut.NET

aöfMatik | Sohbet Kategorisi
Uygulamayı İndir
aöfMatik Nedir?

eKamp » Sohbet » Türk İdare Tarihi hatirladiklariniz. (Sohbet)... (Buradasınız)

Türk İdare Tarihi hatirladiklariniz. (Sohbet)



ReaxioN

09.12.2014 00:41

aöfMatik




hatırladığınız soruları ve ve doğru cevapları paylaşabilirsiniz arkadaşlar.

ilk olarak ben başlayayım;

soru 1-) selcuklularin gaznelileri yenilgiye uğrattığı savaş hangisidir?

cevap 1-) Dandanakan savaşı.

soru 2-) sultan adina tum dış temasları yürüten divan hangisidir?

cevap 2-) Divan-ı Risalet

soru 3-) 20 binden - 100 bin akceye kadar olan toprak geliri hangisidir ?

cevap 3-) Zeamet

soru 4-) hangisi ok yay kalkan kilic gibi savaş aletlerinin tedarikini yapmakla görevlidir.?

cevap 5-) Cebeci Ocağı.

Soru 6-) Yeniçeri Ocağı hangi padişah döneminde kurulmuştur?

cevap 6-) 1. Murad

soru 7-) ilk veziriazam kimdir ?

cevap 7-) Çandarlı Halil Hayreddin Paşa.

soru 8-) Padişah örfünü uygulayan sınıf hangisidir ?

cevap 8-) Seyfiye Sınıfı

soru 9-) hangileri Ilk Türk islam devletlerindendir.

cevap 9-) Karahanlilar - gazneliler - selcuklular.

soru 10 -) gaznelilerde sultan lakabi yada en parlak donemini yasatan hukumdar hangisidir(soruyu tam hatirlamiyorum)

cevap 10-) Mahmud

soru 11-) Tigin'lerin egitilip bir sonraki aşamada aldığı veya kazandığı rütbe/unvan hangisidir?

cevap 11-) Başbuğluk

hepsi bu.. hatirladiklarim var ama toparlayamiyorum. kolay gelsin.







Mesaj gönderebilmek için Android işletim sistemli bir cihazınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayın ve uygulamayı ücretsiz indirin.
Kısa bir süre sonra sitemiz üzerinden üye olabilecek ve buradan da aöfMatik uygulamasına katılabileceksiniz...