Bu mesajı gerçekten şikayet etmek istiyor musunuz ???

Bir sebep belirtmek isterseniz alttaki kutucuÄŸa yazabilirsiniz...

Pencereyi Kapat...

Somut.net Forumları

Üye Ol...Şifremi Unuttum

Kullanıcı Adı: Şifre: Beni hatırla

Ayrıldık ne yapmalıyım...??
Tarih: 18.01.2012 15:46
Åžikayet Et | Link  

Üye

2,5 sene süren bi iliÅŸkim vardı devamlı kavga edip barışır birbirimizden asla vazgeçemezdik herÅŸeyi doyasıya yaÅŸadık artıl evlenelim dedigimde param yok nasıl evlenriz hemen diyip yinede evlenince ÅŸöyle yapalım böyle olalım niÅŸan yapmayalım diye bana vaadtler verirdi bigün oturup konuÅŸtuk annenlerle artık konuÅŸ bizi anlat uygun bigündede tanışmaya gelin dedim oda tamam dedi o gün resimlerimi istedi annesine babasına gösterecegini söyledi o akÅŸam hiçbi ses çıkmadı olumlu yada olumsuz sabret aÅŸkım dedi sadece ertesi gün msj atıp askım ben ailenle tanışmaya hazır degilim deyip beni başından sagdı bende olmuyosa bitsin dedim ve ayrıldık aradak 5 gün sonra kız istemeye gitmiÅŸler geçen günde sözlendi  bu beni mahfediyo bana hiç bi açıklama yapma gereginde bile bulunmadı ve en kötüsüde aynı iÅŸyerinde çalışıyoruz parmagındaki yüzügü gördükçe mahfoluyorum ne yapmalıyımmm:...:??

Tarih: 18.01.2012 20:23
Åžikayet Et | Link  

Üye

Merhabalar...

Gerçekten çok acı bir durum. Bunu ancak ve ancak yaÅŸayan bilir. Sizin için faydalı olur mu bilmiyorum ama, aynı lanet durumu yaÅŸamış birisi olarak sizinle tecrübelerimi paylaÅŸmak istiyorum. Öncelikle müslüman deÄŸilseniz altta yazacaklarım pek bir ÅŸey ifade etmeyecektir. İslam dinine mensupsanız kısa bir süre sonra toparlayacaksınız. Nasıl mı, buyrun okumaya devam edin.

Çok sevdim bende ve aynen dediÄŸiniz gibi burun buruna çalışıyorduk bu kiÅŸiyle. 2 yıl kadar rüya gibi günler yaÅŸadık ve ardından 2 yıl kahır çektim. Birlikte olduÄŸumuzda beni dünyadan koparıyordu. Öylesine aşık oluyordum ve oldum. Ben aşık oldukça o soÄŸudu. Ben seviyorum dedikçe şımardı ve malum sonuç. Bir de baktım ki ben onun aÅŸkıyla geberirken o baÅŸka birisiyle bir aÅŸka yelken açmış. Bu kısımdan sonrası aynen tahmin ettiÄŸiniz gibi. İş yerinde gördükçe göÄŸsünüzden içeri hançer saplanmaları ve dünyanın en iÄŸrenç geceleri ve gündüzleri. Bu acıyı ancak yaÅŸayan bilir...

AÅŸk acısı konusunda öneriler ve tahmin edilen ÅŸeyler var. Hemen herkes bunları yapar. Aklıma gelenleri yazayım;

BaÅŸka birisini bulmak. Bu iÅŸe yaramaz, baÅŸka birisiyle yaÅŸayacağınız her ÅŸey size gerçek aÅŸkınızı anımsatır ve daha çok özlersiniz.

Kendine hobi bul. O sıkıntıların içinde hobi iÅŸe yarıyor evet ama konsantre olmak pek mümkün olmuyor. Olunsa bile hobiye ayrılan süre sonuna kadar iÅŸe yarıyor. Yaptığınız aktivite bittiÄŸi anda siz yine aynısınız. DeÄŸiÅŸen tek ÅŸey 1-2 saatlik kafa dağıtma.

Birilerine açıl, dertleÅŸ anlat ve rahatla. Bu en tehlikelisi. Bunu yapmaya baÅŸladığınızda rahatladığınızı düÅŸünüyorsunuz. Halbuki sadece konuÅŸmak sizi açıyor, ama karşıdaki zamanla sizden resmen bıkıyor. Dost kaybetmekten baÅŸka iÅŸe yaramıyor. Çevrenizdeki dostlarınız bir bir sizden kaçar ve uzaklaşırlar. Çünkü herkesin kendince derdi var.

AÅŸk müzikleriyle rahatlamak. Bunu yaptığınızda o esnada içinize minik bir rahatlık gelebilir ama bilinç altınıza soktuÄŸunuz acı acı sözler size rüya olarak geri döner ve sabah uyandığınızda kahrolursunuz.

Bunlar aklıma gelen ve iÅŸe yaramayan yöntemler. ÇoÄŸaltılabilecek kadar fazlaca ÅŸeytani ÅŸeyler mevcut. Ama kalsın almayalım...

Daha çok beni kurtaran noktaya sizi çekmek istiyorum. Ben ÅŸunu farkettim, beni Yaratan tek ve bir olan Allah var. Bana her an nefes veren, yediren içiren doyuran ve ayakta tutan Rabbim. Ben bu kısmı es geçip O'na ÅŸükretmek yerine O'nun yaratmış olduÄŸu bir kula tapar olmuÅŸum. Peygamber efendimiz ÅŸöyle buyuruyor; Neyi çok severseniz ilahınız odur. Bu ince ayrıntıyı farkettim ve tövbe etmeye baÅŸladım. Hayatımda yapmak zorunda olduÄŸum iÅŸler haricinde her ÅŸeyi bir kenara attım ve altta yazmış olduklarımı yaptım. Bu bahsedeceklerimden önce akla gelebilecek her ÅŸeyi denedim ve daha çok battım. 2 yılım zehir oldu.

• Ona ait ne varsa her ÅŸeyi çöpe attım.
  • Onu görünce görmezden gelmeye çalıştım. Öyle ki aramızda 1 metre varken ne yüzüne ne de bulunduÄŸu yöne baktım. Bakışları korumak zordur, kendinizi buna zorlamalısınız. Bakmamalısınız. Yoksa her bakışınızda tesirinde kalırsınız.
  • Konuyu bilen herkese bu iÅŸin bittiÄŸini ve bana onun hakkında bir ÅŸey sorulmamasını istedim. En yakın arkdaÅŸlarıma bile yasakladım ve o yok dedim.
  • Tamamen dünyayı Yaratan, insanları ayakta tutan, iyininde kötününde Rabbi olan Yüce Allah'a sığınmaya çalıştım.
  • Kur'an Meali okumaya baÅŸladım. Bir çok Ayette bulunan mesajlar bana günden güne tekrar yaÅŸama sevinci verdi. Tekrar dirildiÄŸime ÅŸahit oldum. Oldukça okudum, okudukça güneÅŸin rengi deÄŸiÅŸti.
  • Nefis ve ÅŸeytan denen iki kafiri araÅŸtırdım, okudum öÄŸrendim ve tuzaklarına düÅŸmemeye çalıştım.
  • Heran içime sancısı yayılan bu lanet aÅŸkın bir nefis ve ÅŸeytan oyunu olduÄŸunu öÄŸrendim. Bir Ayet her zor anımda beni 10 dk içinde toparladı ayaÄŸa kaldırdı. Her düÅŸüÅŸümde Yarabbi ÅŸeytanın ÅŸerrinden, nefsimin ÅŸerrinden ve gönlüme darlık veren bu iÅŸin ÅŸerrinden sana sığınırım dedim.
    A’RAF 7/200. Åžeytan seni dürtecek olursa Allah’a sığın, doÄŸrusu O iÅŸitir ve bilir.
  • Kötü anlarımda annemle konuÅŸur gibi gözlerimi yumdum ve Yüce Allah a durumumu bildirdim. Yalvardım yakardım aÄŸladım. O her ÅŸeyi hakkıyla bilen Rabbimin beni tekrar hayata döndüreceÄŸine inandım ve daha çok yalvardım.
  • Namazlarımı aksatmadan kılmaya ve tövbe etmeye devam ettim.

Bunları yapmak ilk etapta ağır gelebilir, ama yeryüzünde hiç bir ÅŸeyin Allah'ın Rahmeti'nin üzerinde olmadığı çok açık ve net bir gerçek ki bunları yaptıkça huzur bulursunuz. Bunlar benim içimdeki yangına su serpti. Uzun zamandır hayatta deÄŸilmiÅŸim gibi tekrar dirildiÄŸimi hissettim. O karanlık günlerime Yüce Allah'ın nuru ben O'na yaklaÅŸtıkça artıyordu. Bu, yaÅŸanılan o sahte aÅŸk gibi kahır ve endiÅŸe dolu bir ÅŸey deÄŸildi. Bu emin olunan bir hayat kaynağına sarılmanın ta kendisiydi.

Kim Allah'tan yüz çevirirse Allah'ta ondan yüz çevirir ve kim Allah'ı arzular O'na koÅŸarsa Allah'ı çok merhametli bulur. Allah'a samimiyetle iman edip emrine girdiÄŸinizde eskiden içinize huzur veren her ÅŸeyin tadının fazlasıyla yerine geldiÄŸini farkedeceksiniz. Unutmayın ki hayır ve ÅŸer Allah'tan gelir. Allah dilediÄŸini vezir dilediÄŸini rezil eder. Allah'a boyun eÄŸmeden ondan mutluluk dilenmez.

Bunları yapmak esasen boynumuzun borcudur ama nefis denen ÅŸey bize her zaman bunları zor, ağır ve gereksiz gösterir. Unutmayın ki bu hallere sizi düÅŸüren o kafir nefisti. Artık aldanmamaya ve uyanmaya çalışın. Maddeler halinde yazdığım ÅŸeyleri ısrarla ve sürekli olarak yapmaya çalışın. Samimiyet çok önemli. Allah bize ÅŸah damarımızdan daha yakın, bunu unutmamak gerek. Günler bu ÅŸekilde geçtikçe, Allah'a kulluk etme yönünde ilerledikçe Allah bütün karanlıklarınızı aydınlık edecek ve sizde buna gözünüzle kalbinizle ÅŸahit olacaksınız.

Bu anlattıklarımın akabinde aklınız şu sorular gelebilir. Aşık olmak haram mı! Birisini sevmek haram mı yada Allah'ı inkar etmek mi!

Hayır deÄŸil, aksine; Leylaya aşık olmayan Mevlaya aşık olamaz. Bu konunun temeli budur. Allah bütün her ÅŸeyi bir vesileye baÄŸlamıştır. Ben hayatımın bu kısmında yaÅŸadığım bu olayı bu vesileye baÄŸladım ve beni Mevlaya götürecek bir vesile olarak aldım ele. Artık leylayla iÅŸim kalmadığı için var gücümle, kaybetmemek üzere Mevlaya aÅŸka yöneldim.

Yorgun halimle ancak bu kadarını yazabildim.  :)

Allah'a emanet olun. Huzurlu günler diliyorum...

Etiketler:

Somut.net Forum İstatistikleri

Yeni Üyeler

rakun6407, Tugbaa, muharrem1, rumiye, ceyda sibel, irem01, eser74, Ozgeacar, Özge Acar, seyhan,

Åžuan Sitede Olanlar;

Foksiyon devre dışı bırakıldı.

Forum İstastikleri

Konu Sayısı: — Mesaj Sayısı: — Üye Sayısı: