Bu mesajı gerçekten şikayet etmek istiyor musunuz ???
Somut.net Forumları
Tarih: 06.09.2010 21:06
|
|
|
sevcan
|
|
|
Ziyaretçi |
meraba ben suanda dumlupınar unv.3.sınıf sıgortacılık ve risk yönetimi bölümünde okuyorum.Buna ek olarakta açiktan 2 yıllık menkul kıymetler ve sermaye piyasası bolumunu okumak ıstıorum.Sorum su açıktan okuyacagım bolumdekı bırcok dersı normalde aldım sımdı o derslerden muaf olabılır mıyım ? |
|
|
Tarih: 17.12.2011 21:03 |
|
|
SORU: BilindiÄŸi gibi 17 Åžubat 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeler ile Anadolu Üniversitesi açıköÄŸretim sisteminde bazı deÄŸiÅŸiklikler yapılmıştır. Yapılan bu deÄŸiÅŸikliklerden öÄŸrencilerde en çok merak uyandıran ve mahiyeti en fazla merak edilen konu muafiyettir. Bu konuda bizlere çok sayıda mail ulaÅŸtırıldı. Konunun önemine binaen ve ziyaretçilerimizden gelen çok sayıda soruya cevap verebilmek için konuyu tekrar ele alma ihtiyacını hissettik. AçıköÄŸretime iliÅŸkin sorularınız için memurlar@gmail.com adresini kullanabilirsiniz. CEVAP: Öncelikle yönetmelikte geçen ve en çok merak edilen “dersleri transfer edebilirler” ibaresine açıklık getirelim. Burada tranfer etmek ibaresi öÄŸrencilerin önceden almış ve baÅŸarmış oldukları derslerden muaf olmalarını belirtir. YAPILAN DEĞİŞİKLİK Anadolu Üniversitesi AçıköÄŸretim Sistemine Göre ÖÄŸretim Yapan Fakülteler ÖÄŸretim Ve Sınav YönetmeliÄŸinin 17.maddesinde AçıköÄŸretim sistemine göre öÄŸretim yapan fakültelerin öÄŸrencileri, kayıtlı oldukları bölümlerde okutulan tüm derslerin tümünü -daha önce açıköÄŸretim ve diÄŸer yüksek öÄŸretimde almış ve baÅŸarmış oldukları derslerin tümünü- almak zorundaydılar. Madde 17- a) AçıköÄŸretim sistemine göre öÄŸretim yapan fakültelerin öÄŸrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadırlar. ÖÄŸrencilere, yükseköÄŸretim kurumlarında (açıköÄŸretim sistemine göre öÄŸretim yapan fakülteler dahil) daha önce okudukları ve baÅŸardıkları dersler dolayısıyla hiç bir ÅŸekilde muafiyet tanınmaz. Ancak gibi 17 Åžubat 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Anadolu Üniversitesi AçıköÄŸretim Sistemine Göre ÖÄŸretim Yapan Fakülteler ÖÄŸretim Ve Sınav YönetmeliÄŸindeki deÄŸiÅŸiklik ile bu konuda bazı yeni uygulamalar getirilmiÅŸtir. Yapılan deÄŸiÅŸikliÄŸe göre daha önce hiçbir ÅŸekilde muafiyet tanınmayan AcıköÄŸretim öÄŸrencilerine Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da baÅŸarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi derslerini transfer edebilme yani muafiyet imkanı getirilmiÅŸ oldu. "MADDE 17 - AçıköÄŸretim sistemine göre öÄŸretim yapan fakültelerin öÄŸrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Ancak, öÄŸrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da baÅŸarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. DiÄŸer yükseköÄŸretim kurumlarından ders transferi yapılmaz. Dikey geçiÅŸ yapan öÄŸrenciler, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili derslerini ön lisans programlarından almış olduklarından lisans programındaki bu derslerden sorumlu tutulmaz." DİĞER YÜKSEKÖÄžRETİM KURUMLARINDAN ALINAN DERSLER TRANSFER (MUAF) EDİLEBİLİR Mİ? 17 Åžubat 2009 tarihli Yönetmelikte yapılan deÄŸiÅŸikliÄŸin 17.maddesi dikkatle incelendiÄŸinde getirilen dersleri transfer etme (muaf olma) imkânının sadece Anadolu Üniversitesinden daha önce alınan ve baÅŸarılı olunan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi derslerini kapsadığı görülmektedir. DiÄŸer üniversitelerde okuyan/mezun olan öÄŸrenciler Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi derslerinden baÅŸarılı olsalar bile bu derslerden muaf edilmezler. Yapılan yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸinde “DiÄŸer yükseköÄŸretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.”ÅŸeklinde bu durum açıkça belirtilmiÅŸtir. Altı çizilmesi gereken bir diÄŸer hususta bu yapılan deÄŸiÅŸikliÄŸin 2009-2010 eÄŸitim-öÄŸretim yılı başından geçerli olmak üzere yürürlüÄŸe gireceÄŸidir. |
|
Sabır; yüzünü ekÅŸitmeden acıyı yudumlamaktır.
|
Etiketler:
aöf muafiyet, aöf, açıköğretim, açıköğretim muafiyet, muafiyet, aöf muaf dersler,Somut.net Forum İstatistikleri
- Tarantula (20)
- uyuyan guzel (17)
- burcux (14)
- dikkas (11)
- betul (10)
Popüler Üyeler
Yeni Üyeler
ceyhan, ATEŞER, mustafa38, sılaşule, serhat07, keremzor, mk6632, alpisk, barişy, emircan12345,
Åžuan Sitede Olanlar;
Foksiyon devre dışı bırakıldı.
Forum İstastikleri
Konu Sayısı: — Mesaj Sayısı: — Üye Sayısı:

Üye Ol...
Açıköğretim'e geçişte muaf dersler 

Tarih: 06.09.2010 21:06
Mesajı Düzelt
Åžikayet Et
Link

Administrator