avatar Fonksiyon gösterme

QFUSION
29.11.2012 21:56

Üye


Mesajlar: 16

şimdi ise üye proflinde ve üye mesaj alanında avatar nasıl gösterebilirim profil sayfasını bu şekilde yaptım lin ve yüklemede bir sıkıntı yok ama yüklenen avatarı otamatikmen nasıl üyenin ismi yanın da gösterebilirim basit bir yol gösterbilirmisini hocam  ilginiz ve bilgilendirmeleiniz için çok teşekkür ederim

 

<?php

 $avatar = explode(',', $site_data['avatar_info']);
 if($avatar['0'] && ($avatar['1'] || $avatar['2']))
 {
 ?>
     <tr>
         <td width="40%">Avatar:<br /><font size="-1"></font></td>
         <td width="60%">
         <table width="100%">
             <tr>
                 <td width="90%">
 <?php
 if($avatar['2'])
 {
 ?>
                 Link: <input type="text" name="avatar_link">
                 <br>
 <?php
 }
 if($avatar['1'])
 {
 ?>
                Yükle: <input name="avatar_upload" type="file"></td>
 <?php
 }
 ?>
                 </td>
                 <td>
                 <div align="right"><?php echo(get_avatar()); ?></div>
                 </td>
             </tr>
         </table>
         </td>
     </tr>
 <?php
 }
 ?>
     <tr>
         <td colspan="2"><center><input type="submit" value="Yükle"></center></td>
     </tr>



Master
30.11.2012 16:47

Administrator


Mesajlar: 296

Mysql'den avatar adını çekip ekrana bastırabilirsiniz.

Mysql'de uye tablosunda avatar sütununda dosya adının kullanici_avatar.jpg olarak kayıtlı olduğunu varsayarsak alttaki basit kod ile ekranda gösterebiliriz.

<img src="kullanici_avatar_klasoru/<?php echo row['avatar'] ?>" />

Çıktısı;

<img src="kullanici_avatar_klasoru/kullanici_avatar.jpg" />



Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.
QFUSION
30.11.2012 19:52

Üye


Mesajlar: 16

--
-- Tablo için tablo yapısı `bfs_kullanıcı`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `bfs_kullanıcı` (
  `id` int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `username` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci NOT NULL DEFAULT '',
  `password` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci NOT NULL DEFAULT '',
  `email` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci NOT NULL DEFAULT '',
  `website` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci DEFAULT NULL,
  `occupation` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci DEFAULT NULL,
  `interests` text COLLATE utf8_turkish_ci,
  `signature` text COLLATE utf8_turkish_ci,
  `avatar` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci DEFAULT NULL,
  `style` varchar(250) COLLATE utf8_turkish_ci NOT NULL DEFAULT '',
  `level` int(2) NOT NULL DEFAULT '1',
  `active` int(2) NOT NULL DEFAULT '1',
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_turkish_ci AUTO_INCREMENT=6 ;

--
-- Tablo döküm verisi `bfs_kullanıcı`
--

bu tabloya göre avatar sütununun nasıl  kayıt edebilirim
 

 



Master
30.11.2012 20:01

Administrator


Mesajlar: 296

Upload etme olayı mı?



Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.
QFUSION
30.11.2012 20:05

Üye


Mesajlar: 16

Mysql'de uye tablosunda avatar sütunu olayını kavrayamadım açıkçası araştırma da yaptım ama nette bulamadım bilgim bayagı eksik bu veritaBbanına göre nasıl avatar upload eder gösterebilirimi



Tarih: 22.06.2018
Reklam
Şikayet Et | Link

Sponsor

Master
30.11.2012 20:09

Administrator


Mesajlar: 296

Anladım. Ama şunu söylemem gerekiyor ki ileri düzey bir işlem bu. Sanırım hazır örnek bulmanız gerekecek. Öncelikle işinizi görecek bir resim upload kodu yada scripti bulun ve ardından upload ederken geri dönrüdüğü değeri (upload edilmiş olan resmin adı ve uzantısı gibi) bildiğiniz yöntemle mysql'de kullanıcı id'sine göre avatar sütununa kaydedin. Ekrana bastırma olayı da yukarıda bahsettiğim şekilde...



Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.
Master
30.11.2012 20:12

Administrator


Mesajlar: 296

Kafanız karışmasın avatar sütunu dediğim şey bildiğiniz Mysql alanlarından birisidir. Üye tablosundan örnek verirsek;

uye_id <-- Üye id sütunu

uye_adi

eposta <-- Üye mail adresi sütunu

sifre

avatar <-- bu avatar sütunu

 



Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.
QFUSION
30.11.2012 21:34

Üye


Mesajlar: 16

evet varol hocam teşekkür ederim sizin dediginiz gibi yaptım sorun çözüldü

<img src="kullanici_avatar_klasoru/<?php echo row['avatar'] ?>" />

<img src="kullanici_avatar_klasoru/kullanici_avatar.jpg" />