Php içinde html kodları kullanma.
3. örnek gelişmiş bir kullanımdır. Unutulmaması gereken nokta. Alttaki bitiş EOF; komutundan sonra bir boşluk dahi olsa karakter olmamalıdır. Alt satırından devam edilebilir.
<?php /* Alttaki kodlarla bir normal birde sabit değişken tanımlayıp bunu php içinde yazdırmayı göreceğiz. */ $Site_Adi = "Somut.NET Sitesi"; // normal değişken define ("SiteURL", "www.somut.net"); //sabit değişken // 1. örnek. Bu örnekte echo ile çiftırnaklı html kodlarını yazdırıyoruz echo "Bu sitenin adı<a href\"https://www.somut.net\">$Site_Adi'dir</a>"; // 2. örnek. Bu örnekte echo ile tektırnak içinde çiftırnağı ters slash işaretine gerek kalmadan yazdırıyoruz echo 'Bu sitenin adı<a href"https://www.somut.net">$Site_Adi\'dir</a>'; // 3. örnek. Bu örnekte ise uzun html kodları içinde normal ve sabit bir değişkeni ekrana yazdırıyoruz. $UrL = SiteURL; echo <<<EOF <table border="1" width="100%" id="table1"> <tr> <td>Site Adı</td> <td>Site URLsi</td> </tr> <tr> <td>$Site_Adi</td> <td>$UrL</td></tr> </table> EOF; ?>
6 yorum
Hocam peki gelen bir değişkeni site link olarak nasıl verebiliriz a href le yani
??
Yanıtla
@ sohbet:
@ Deniz:
EOF EOD EOH ...
Bunlar yorumlu metinlerdir.
Yorumlu metinler
Bir dizgenin sınırlarını belirlemenin üçüncü yolu, yorumlu metin sözdizimidir. Bir yorumlu metin daima <<< karakterleri ile başlar ve hemen ardından bir betimleyici ve bir satırsonu karakteri gelir. Asıl dizge satırsonu karakterinden sonra yer alır. Dizgenin sonunu belirtmek üzere dizgenin sonuna, baştaki betimleyici konur.
Kapanış betimleyicisinin dizgeden sonraki satırın başında olması gerekir. Ayrıca, betimleyici PHP'deki diğer isimlere uygulanan kurallara uygun olmalıdır: Sadece bir harfle veya alt çizgi imi ile başlayabilir; sadece harfler, rakamlar veya alt çizgi imleri içerebilir.
Yorumlu metinler tıpkı çift tırnaklı dizgeler gibi davranırlar. Yorumlu metin çift tırnaklar arasına alınmaz ve metin içindeki çift tırnak imlerinin tersbölü ile öncelenmesi gerekmez, ancak yukarıda çift tırnaklı dizgeler için belirtilen öncelem kodları kullanılabilir. Değişkenler yorumlanır, fakat yorumlanan metin içinde yer alan karmaşık değişkenler ifade edilirken dizgelerde dikkate alınması gerekenler yorumlu metinlerde de dikkate alınmalıdır.
Yukarıdaki örneğin çıktısı:
Kaynak: http://php.net/manual/tr/language.types.string.php
Yanıtla
<<<EOF EOF; bu kod ne işe yarıyor paylaşabilirseniz seviniriz...
Yanıtla
Eof kısmını anlayamadım nedir bu eof ne işe yarar diğerlerinden farkı nedir açıklarmısınız lütfen ...
Yanıtla
qüzel olmuş bende istediğim bilqilere ulaşabildim sitenizden teşekkürler....
Yanıtla
teşkürler ahpap
Yanıtla