Çiklet (Prenses) Balıklarındaki Ürkeklik ve Korkaklık

Akvaryumunuzdaki çikletlerin ürkekliği ve sizi gördükleri anda saklanmaları gerçekten can sıkıcı bir durum. Bir türlü onları rahat kendi hallerinde göremiyorsanız ve doya doya izleyemiyorsanız alttaki durumlara dikkat edin.

Normalinde akvaristler çok fazla balığın bir akvaryumda olmasının sağlıksız olduğunu söylerler. Aslında bu durum gerçekten doğrudur. Balıkların gelişmesinde en önemli etkenlerden biride kalabalık olmayan bir akvaryumdur. Balıklarınızın size alışması yada bulundukları akvaryuma alışmaları da bu durumla doğrudan bağlantılıdır.  Akvaryumdaki çiklet sayısı önerilen sayıdayken aşırı derece de ürkek davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Balıklar sizi gördükleri anda deli gibi kaçarak saklanabilirler. Ortalıklarda dolaşan balıkların olması bir birlerine cesaret verir.

Balıklarım çok korkuyor ne yapabilirim?

  • Akvaryumunuza cesaretli balıklardan 1 tane koyabilirsiniz. Frenatus doğru bir seçim olacaktır. Bu balıklar dünya yansa umruna gelmez türünden hayvanlardır. Herkes korkudan kaçacak delik ararken frenatuslar burnundaki dedektörle define aramaya devam ederler. Bu da diğer balıklara cesaret verir. Ortalıkta dolanan frenatusu canavarlar yemediyse bana da bir şey olmaz düşüncesiyle rahat rahat dolaşmaya devam ederler.
  • Akvaryumunuzun suyunun kalitesine dikkat edin. Su değişimlerinin aksatıldığı bir akvaryumdan mutlu balık tablosu beklemeyin. Tazelenmemiş akvaryum suyu balıkları strese sokar, iştahsızlaşırlar. Yem yemeyen balıklar savunmasız ve ürkek olurlar
  • Akvaryumunda korku ve ürkeklik durumu yaşayanlar aynı zamanda iştahsız balıklarla da karşılaşırlar. Yani ürkek hayvanlar genelde yeme de gelmezler. Onları hafta da on beş'te aç bırakın. Bu hem bağırsaklarını temizler hemde 1 günün sonunda karnı zil çalan balıkların sizi gördüklerinde cama saldırıp sizden yem istemelerini sağlar.
  • Akvaryumun içine müdahaleyi çok çok aza indirin. Maximum 10 günde bir elinizi yada bir cisimi akvaryuma daldırın. Sürekli olarak akvaryum içinde dolaşan eliniz, kepçe hortum vs. şeyler onların düzenlerini bozar ve çok rahatsız eder.
  • Camları silerken bu işlemi yavaş yavaş yapın. Hızlı hızlı camda dolaşan bir bez yada sünger balıkları fazlasıyla korkutur. Bunu acele etmeden ve onları korkutmadan yapın.

İyi balıklar...



1 yorum

  • Yorumunuz en az 30 karakter olmalıdır. (0)
    Tüm Yorumlar
    • yusuf özyurt
      ciklet türü için frenatus uygun değildir yazıyor internette. o da saldırganmış.

      Yanıtla

      Akvarist
      Ben çok uzun süre sp, bp ile frenatus besledim hiç bir sorun yaşamadım. Çok uyumlulardı. Renk katıyor akvaryuma :)
Sitede Ara
  • Islets Oyunu Türkçe Yama (Epic ve Steam)
    Rar şifresi nedir? şifreyi belirymemişsiniz...
  • ECA Kombi Aşırı Isınma Arızası Arıza Kodu 6 Nedir Nasıl Çözülür - Pompa Çalışmıyor Olabilir Mi?
    bu hata kodu çıkıyordu kombimizde tarif ettiğiniz şekilde pompayı harekete geçirdik ve sorun çözüldü si...
  • Çiklet (Prenses) Balıklarındaki Ürkeklik ve Korkaklık
    Ben çok uzun süre sp, bp ile frenatus besledim hiç bir sorun yaşamadım. Çok uyumlulardı. Renk katıyor a...
  • Genel İşletme 1. Dönem Vize Soruları
    soru 3 yanlıs bence"...
  • CS 1.5 ve CS 1.6 İçin Sağlam Bir CFG (cengaver.cfg)
    bozuk bu cfg kullanmayın derim ...
  • Türkiye'de Hangi Burçtan Kaç Kişi Var?
    Akrep burcu olan var mı ben akrep burcu olarak hiç akrep burcu bulamıyorum....
  • Papağan Bakımı Banyo Yaptırma Yıkama
    pakistan pağına sirkeli su ile yıkanırmı...