Amerikan Çiklet Üreme - Çiftleşme - Yavrulama

Yumurta Dizenler

Bu grup balıklarına genelde Amerika kıtasında yaşayan cichlid türleri girer. Tanganika türlerinde de bu tür üreyen balıklar oldukça fazladırlar. 

Yumurta dizen balıklarda eş tutma olayı vardır. Aynı akvaryumda bulunan bir dişi bir erkekle eş tutup bir alanı sahiplenirler. Bu bölgede yumurtalarını döküp koruyacakları bir kovuk, taş, düz yüzey bulurlar ve yüzeyi temizleyip yumurtlamaya uygun hale getirirler. 

Dişi bu bölgeye yumurtalarını döküp yapıştırır erkekse arkasından gelip yumurtayı döller. Bu durum 1 saat kadar sürebilir. Yumurtalar döllendikten sonra anne ve baba için son derece yorucu bir yumurta koruması başlayacaktır. 

Amerikan Çiklet - Aequidens Rivulatus

Amerikan Çiklet - Aequidens Rivulatus

Bu alana her yaklaşan canlıyı bertaraf etmek için ellerinden geleni yaparlar. Yumurtalar 3 gün sonra çatlamaya başlar bu arada anne ve baba yumurtalar arasında mantarlaşanları temizler çatlayan yumurtalardan düşen yavruları tutup bütün yavruları bir araya getirmeye çabalarlar. 

Yavrular anne babaları tarafından büyüyene kadar bakılabilir fakat. Yumurtlamak için tekrar kızışan çift yavruları yiyebilirler. 

Bu yüzden ya yavrular ayrılmalı ya da. Yavruların anne tarafından 2 haftalığa kadar büyütülmesi gerekir. 

Yavrulara mutlaka ilk doğduklarında artemia veya infusaria verilmesi gerekmektedir.

Toz yemler ilerleyen zamanlarda verilmelidir. Bu tür yavrular doğduklarında çok ufak olduklarından suları çok temiz tutulup hastalıklara yakalanmamalarına dikkat edilmelidir.



13 yorum

  • Yorumunuz en az 30 karakter olmalıdır. (0)
    Tüm Yorumlar
    • Mahmut akın
      Yavru olan balıklar kaç yaşında onlarda yavru verebilir??

      Yanıtla

    • lacrimosa

      merhaba benim 2 tane erkek büyük yunus yüzlü ciklet balığım var .Birbirlerine çok kötü saldırıyorlar.çiftleşme dönemlerimi geldi bilmiyorum ama ne kadar böyle birbilerine saldırıcaklar.Ben dişi ciklet balığı almak istemiyorum .Bu sorun olurmu balıklar açısından.Cevap verirseiz çok sevinirim

      Yanıtla

    • omar
      s.a benim bi cift red devil im var iki kere yumurta dizdiler ama ikisinde de ydler nsl bi onlem almam lazim yumurta dizili tasi ayirsam olurmu

      Yanıtla

    • akademisyen

      merhaba arkadaşlar benim ankara yunuslarım var büyüdüler çiftleşiyorlar ama bir hafta oldu daha dişiler ağızlarına yumurta almadılar. bunun sebebi ne olabilir sizce ne kadar sonra yavru verirler?

      Yanıtla

    • Master Admin Yorum: 1182 Forum Mesaj: 295

      Berk Kullanıcısından alıntı;

      Merhabalar , benim 8 tane ciklet var akvaryumum 50 litre 2 yunus 2 sarıprenses 2 tanede diğer türden cikletler yaşıyor ancak bugün farkettim bitane kahverengi benekli ciklet hep bir bölgede yukarı aşağı gidip duruyor aynada kendisini görüyo hiç oradan ayrılmıyo yem atıyorum onuda görmüyor acaba hastalıklı olabilirmi acil cevap veriniz lütfen


      Balığınız strese girmiş ona uygun ortamı sağlayana kadar böyle gider ve kısa bir süre sonra ölebilir. Belliki akvaryum ortamınız çok iyi değil. Saklanma alanlarını artırın ve çeşitli türler yerine tek bir türün kolonisini oluşturmaya çalışın.

      Yanıtla

    • Berk

      Merhabalar , benim 8 tane ciklet var akvaryumum 50 litre 2 yunus 2 sarıprenses 2 tanede diğer türden cikletler yaşıyor ancak bugün farkettim bitane kahverengi benekli ciklet hep bir bölgede yukarı aşağı gidip duruyor aynada kendisini görüyo hiç oradan ayrılmıyo yem atıyorum onuda görmüyor acaba hastalıklı olabilirmi acil cevap veriniz lütfen

      Yanıtla

    • sinan

      arkadaşlar bende 9 tane ciklet var ama cinsleri aslanbaş diye geciyo internette arastırdım öle balık sadece jopanlarda cıkıyor benimkilerin dış yüzeyleri beyaz çiftleşme zamanı geldiğinde turuncumsu renkler meydana cıkyo bu balığın cinsi ne )

      Yanıtla

    • yunus

      mrb. öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. benim 1e 1d green terrör balıklarım var. yaklaşık 1 sene önce yumurta dizdiler. bir daha yumurta dizmediler. akvaryumda başka balık yok. 400 lt akvaryumum var sıcaklığı 26 derecede sabit. sizce ne yaparsam tekrar yumurta dizer. ilk dizilen yumurtayıda yediler. yavru almak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. tşk..

      Yanıtla

    • Emre
      Slm hocam,benim bir cift teksasim var bunlar sansima ciftlesti anlattiginiz gibi gerceklesti ve 200 den fazla yavru aldim karma tankta olduklari icin yavrulari aldim kucuk tanka,10 kadarini alamadim.erkek disiyi o mekanda istemiyor uzaklastiriyor.daha once boyle bisi yoktu ben yavrulari aldiktamn sonra oldu.tekrar ciftlesmezler diye moralim bozuldu.dediniz gibi anneyi 2 haftaligina yavruluga aliyim mi?yada ne onerirsiniz?

      Yanıtla

    • semih

      slm hocam benim balıkların karınları domates kadar kızardı bunların çiftleşmiş ve yumurtalama zamanını nasıl ögrenicem ve bunların çiftleşmesi için ne yapmam lazım yardımcı olursanız ben erkekle dişiyi ayırdım

       

      Yanıtla

    • Uğur

      cook tesekür ederiz

       

      Yanıtla

    • Master Admin Yorum: 1182 Forum Mesaj: 295

      Yunus bey ne kadar süredir besliyorsunuz bilmiyorum ama henüz ortama yada birbirlerine alışmamış olabilirler, erkek dişi oranı uygun olmayabilir, dişi balık büyük olabilir, balıklar kısır olabilir, yeteri kadar gelişmemiş olabilirler bunun bir çok sebebi olabilir. Petshop'unuzla görüşün. Balıkları aldığınız yer size bu konuda yardımcı olabilir. Çok fazla etken var çünkü tahmin etmek güç

      İyi balıklar :)

      Yanıtla

    • yunus

      merhabalar verdiğiniz bilgi için teşekkür ederm fakat benim balıklarım çiftleşmiyor bu neden olabilir bir türlü bu soruya cevep bulamadım şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür edrim

      Yanıtla

Yorum Yaz

Sitede Ara

  • Merhaba Ben Arda Özeren Yahya Çavuş Ortaokulu Gidiyorum 10 Sınıfım Bende Yarışma Katılmak İstiyorum Sel...
  • Açıköğretim Aöf Dönem Ücretleri 2024 - 2025 Güncel Öğretim Giderleri Tablosu
    Okumuyorum ve kayıt yenilemiyorum. Nokta....
  • Islets Oyunu Türkçe Yama (Epic ve Steam)
    Rar şifresi nedir? şifreyi belirymemişsiniz...
  • ECA Kombi Aşırı Isınma Arızası Arıza Kodu 6 Nedir Nasıl Çözülür - Pompa Çalışmıyor Olabilir Mi?
    bu hata kodu çıkıyordu kombimizde tarif ettiğiniz şekilde pompayı harekete geçirdik ve sorun çözüldü si...
  • Çiklet (Prenses) Balıklarındaki Ürkeklik ve Korkaklık
    Ben çok uzun süre sp, bp ile frenatus besledim hiç bir sorun yaşamadım. Çok uyumlulardı. Renk katıyor a...
  • Genel İşletme 1. Dönem Vize Soruları
    soru 3 yanlıs bence"...
  • CS 1.5 ve CS 1.6 İçin Sağlam Bir CFG (cengaver.cfg)
    bozuk bu cfg kullanmayın derim ...