merhaha editöre sorum var cvp verırse sevınırım bana 2yıllık menkul kıymetler ve sermaye piyasası bölümü geldı bu bölüm hakkında anlasılır bır acıklama yapablırsenız sevınırım ayrıca bu bölüm okunurmu yanı degermi okumaya cok kararsızım sımdıden tsk ederm
Açıköğretim bu bölümü hakkında bilgi bulamadım ama aşağıda bu konuyal ilgili bir yazıyı paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olur.
HTML clipboard
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü
Bölümün tanıtımı
Gelişmekte olan ülkelerin temel sorunlarından biri, ekonomik büyümeyi gerçekleştirirken ekonomik kalkınmayı başaramamalarıdır. Ekonomik büyüme sağlanabilmesi, yatırımlara, yatırımların yapılabilirliği, temin edilecek sermaye birikimine bağlıdır. Ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesi için gerekli olan bir diğer koşul ise, temin edilen bu kıt fonların etkin ve verimli bir şekilde dağıtımının gerçekleştirilmesidir. İşte burada sermaye piyasalarına ve bu piyasalarda görev yapacak, piyasaların adil ve etkin çalışmasını sağlayacak kalifiye elemanlara büyük görev düşmektedir.
Programımızın temel amacı; Ülkemizin ekonomik anlamda kalkınmasının sağlanmasında, sermaye piyasalarındaki elde olan kaynakları en iyi etkin ve verimli şekilde yatırımlara aktarılabilecek, kalifiye elemanları yetiştirmektir. Yol haritamız; dünyadaki rekabetçi yenilikleri takip ederek, sürekli öğrenmeyi ve araştırmayı ilke edinen bir program kültürü oluşturmaktır.
Ayrıca öğrencilerimiz her yıl sonunda altı (6) hafta süreli işyeri uygulaması eğitimine katılarak, aldıkları kuramsal bilgileri pratik deneyimlerle pekiştirmekte ve gelecekte çalışacakları iş alanları ve kişiler ile öğrencilik aşamasında tanışmaktadırlar.
Dikey Geçiş Alanları
Aktüerya • Aktüerya Bilimleri • Bankacılık • Bankacılık ve Finans • Bankacılık ve Finansman • Bankacılık ve Sigortacılık • Ekonometri • Ekonomi • Ekonomi ve Finans • İktisat • İşletme • İşletme – Ekonomi • İşletme Enformatiği • Lojistik Yönetimi • Muhasebe • Muhasebe Bilgi Sistemleri • Muhasebe ve Finansal Yönetim • Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği • Sermaye Piyasası • Sigortacılık • Sigortacılık ve Risk Yönetimi • Uluslararası Finans
Mezunların Çalışma Alanları
Bankalar • Sigorta Şirketleri • İstanbul Menkul Kıymetler Borsası • Sermaye Piyasası Kurulu • Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu • Aracı Kurumlar • Araştırma Kuruluşları • Dikey Geçiş ile Lisans Eğitimine Devam Edenler için Akademik Kariyer