lilgilenirseniz çok mutlu olurum...

sevinc
Üye
19.06.2010 14:44 # 0

merhabalar.öncelikle bu soru cvp portalı için çok teşekkürler. ben bu sene liseyi bitirdim. açıköğretime kayıt yaptıracağım. İKTİSAT FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER LİSANS PROGRAMI veya EDEBİYAT BÖLÜMÜ okumakistiyorum daha karar veremedim. ben meslek lisesi dış ticaret mezunuyum. eğer edebiyat bölümü okumak istersem meslek lisesi mezunu olmam sorun yaratır mı? ve edebiyat okuduğumda öğretmen olabilme gibi bir şansım var mı? şimdiden teşekkürler.

sevinc
Üye
19.06.2010 17:11 # 1

neden kimse ilgilenmiyor :(

Master
Administrator
20.06.2010 22:05 # 2

Merhabalar, meslek lisesi mezunu olmanız sorun oluşturmaz. Öğretmen olma şansınız var. Fakat şartları oldukça ağır olacaktır. ( Henüz açıklanmadı. ) 90 üzeri not ortalaması, kontenjan sınırı bunlardan bir kaçı.

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.

yaseminn
Üye
21.07.2010 13:59 # 3

meraba.bence karar vermeden çnce çok iyi düşünmelisin.çünkü istediğin bölümleri nerdeyse taban tabana zıt.öncelikle ileride ne olamk istediğine karar ver.sonuçta bir ömür boyu bu işi yapacaksın.öğretmen olmak gerçekten zormuş.(kardeşim için araştırıyorum bende.)ama eğer ben istiyorum diyosan zor olacağını sanmıyorum.ama benim tavsiyem uluslararası ilişkiler.ben de ege üniversitesi uluslararası ilişkiler öğrencisiyim.gerçekten çok zevkli bir bölüm.ama bu durum eğer tarihe siyasete,ekonomiye ilgi duyuyorsan geçerli.çünkü sadece sınavlar girdim oh geçtim dersen yolun  işsizler kervanı  olur:(önü açık bir bölüm.özelliklede ya ben dişimi sıkarım daha sonra üstüne bir de işletme okurum.yanına da en az bir yabancı dili koydun mu hava da kaparlar seni.ama dediğim gibi ne istediğin çok ama çok önemli.ilgi alanını iyi belirle.