arkadaşlar mavi yunus balıklarım var ağızlarında yumurtaları var ne zaman aldıklarını bilmiyorum akvaryum 130 litre içinde zebra 2 sarıprenses 3 beyazprenses 2 astronot 2 vatoz 3 ve (4 adet yunus var 2 dişi ikiside agzı dolu) agzı dolu olan balıkların ikisini bir başka akvaryuma alsam olurmu (cıkan yavruları diğeri yermi )yoksa ikisini kustursam mı ( ama ne zaman aldıklarını bilmiyorum) ben bunları kustursam pet yavruluk içinde akvaryuma koysam hangisi daha mantıklı olur .acemiyim ve balıkların ilk yavrulaması yardım ederseniz sevinirim
Akvaryumunuz çok kalabalık orada kalırlarsa stresten bütün yavruları yutarlar yada strese girip erkenden kusarlar. Başka bir akvaryuma almak en mantıklısı fakat yunus balıkları çok hassas oldukları için alırken de stresten kusabilirler. Başka çareniz yok. Riski göze alıp ağzı dolu balıkları rahat bir ortama almanız lazım. İki balığında ağzı doluysa onları kendi başlarına başka bir akvaryuma alın ve şartları aldığınız akvaryumla aynı hale getirin (Isı ve su değerleri gibi). Sizin kusturmanız yunuslarda olumsuz etki yapabilir ve artık yumurtaları ağızlarında fazla tutmadan ulu orta kusabilirler. Zamanı geldiğinde kendilerinin yavrularını bırakmalarına izin verin.