Çiklet Üreme ve Bakım Hakkında Yardım

halitsirin
Üye
04.08.2012 19:27 # 0

değerli arkadaşlar cichlid konusunda çok tecrübeli sayılmam bazı konularda yardıma ihtiyacım var 120 lt akvaryumum var kayalık var içinde aşağıdaki listedeki prenses balıklarım var

2 adet damızlık mavi 1d 1e

2 adet damızlık portakal 1e 1d

2 adet damızlık sarı 1e 1d ve 4 adet damızlık alrı sarı prenses sanırım dişi

yardım istediğim konular

1.3 tür böyle bir akvaryumda birbirlerinin hzuzrunu kaçırırımı üremeyi engellermi

2.eğer yavru alabilirsem yavruları başka bir akvaryum yada yavruluğamı almalıyım yoksa doğal akışına mı bırakmalıyım

Master
Administrator
04.08.2012 23:28 # 1

Merhaba, öncelikle akvaryum hacmiyle balık sayınız iyi pek orantılı değil ama eğer huzursuzluk yoksa idare edebilirsiniz. Bolca saklanma alanı olsun.

1. sorunuzun cevabı sizin gözlemlerinizde. Eğer kavga yoksa balıkların hepsi yemlemeye yanıt veriyorsa ve stres belirtileri yoksa huzursuzlukta yok demektir. Çiftleşme duruma zeminlerini kendileri hazırlarlar. Yani baskın erkek etraftaki oyukları ele geçirdiğinde dişileri çiftleşmeye zorlar ve artık üremeye başlarlar. Sürekli bölge kavgaları varsa çiftleşme ya olmaz yada çok sıkıntılı olur ve büyük kavgalar yaşanır.

2. Eğer yavru alırsanız kesinlikle ağzı dolu balığı ayırmanız gerekir çünkü bu kalablıkta yumurtaları yutma olasılığı çok fazla. Hiç biri onunla uğraşmasa bile erkek balık sürekli çiftleşmek isteyecektir. Başka akvaryum seçeneğinin haricinde hemen kusturup kuluçka makinesine alma durumu yada yavruların gelişip kendilerini besleyecekleri hali bekleyip kusturup yavruluğa alma seçenekleri de var ama tecrübe gereklidir.

İyi balıklar Gülümseme

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.

halitsirin
Üye
07.08.2012 23:48 # 2

Çok teşekkür ederim sanki maviler biraz baskın gibi ama huzursuzluk kovalamaca falan yok saklanma yeri bol kayalılarım var sadece kum biraz az takviye edeceğim 1 -2 tane canlı bitki var yemeye çalışmıyorlar yavru için yedek akvaryumum var umarım olur iş oraya gelsin çok teşekkürler bu arad melez yavru olmaz değilmi yani farklı türler çiftleşmez

Master
Administrator
11.08.2012 23:48 # 3

Farklı türle çiftleşme karma akvaryumlarda nadirde olsa rastlanabilen bir durum ama ben 2 yıl karma besledim ve 2 türden sürekli yavru aldım. Sorun olmadı.

halitsirin
Üye
12.08.2012 01:04 # 4

teşekkürler mavi pernsesle ahli aynı şey değil dimi farklı balıklar

Master
Administrator
12.08.2012 01:15 # 5

Farklı türler. Ahli etçil, Mavi Prenses otçul bir türdür.

ömer4177
Üye
29.08.2012 21:20 # 6

dişi cikleti agzı şişti ve geviş getirir gibi yapınca ayrı akvaryuma koydum ve burada yumaurta bıraktı.acaba erkek balığı yanına koymalımıyım?yumurtalar dışardamı kalacak yumurtalar nezaman yavruya döner bilgi verirseniz sevinirim.

Master
Administrator
29.08.2012 23:43 # 7

Çiklet strese girdiği için yumurtaları erken kusmuş. Bu olumsuz bir durum. Yumurtalar çatlayıp yavrular serbest yüzüşe geçinceye kadar anne onları ağzında bekletmeliydi. Tekrar ağzına alıncaya kadar rahatsız etmeyin ve erkeği hiç bir zaman dişinin yanına bırakmayın. Eğer almazsa sabaha yumurtalar zaten mantarlaşmış ve bozulmuş olacaktır. Dişiyi 3-5 gün strese girmeyecek şekilde o akvaryumda besleyin. Daha sonra erkeğin olduğu kendi akvaryumuna alın...

• 1