Çiklet Üreme ve Kusturma Soru Cevaplar #1

Master
Administrator
31.10.2013 09:17 # 0

naim Kullanıcısından alıntı;

benim balıklarım mavi prenses 2 tane var erkek olan biraz sert dişi ısırıyor dişiye bişey olur mu

En az 4-5 adet daha dişi eklemeniz gerekiyor. Erkekler sürekli olarak çiftleşmek isterler ve dişi balık sayısı yetersiz olunca maalesef ölümle sonuçlanır.

naim59 Kullanıcısından alıntı;

arkdaşlar benim 2 tane mavi prensesim var biri erkek biri dişi erkek dişiyi kovalıyor bunun nedeni ne olabilir

Sebebi çiftleşmedir. Üst yanıtta belirttiğim gibi 1e en az da 5-6 dişi olarak balık ekleyiniz.

muhammet danış Kullanıcısından alıntı;

Sayın arkadaş ben balıgı kusturuyorum ondan sonra kuluçkaya koyuorum  fakat 3 güne kadar hepsi beyazlııp kayboluor neden böle oluyor

Kuluçka makineniz yeteri kadar su sürkülasyonu sağlamıyor olabilir. Fazla oksijen olmamalı ve hatta yumurtalara hava bile çarpmamalı. Haricinde suyunuzdaki bir bakteride bazen yumurtaları mantarlaştırabilir.

feyza Kullanıcısından alıntı;

merhaba benim iki yunus ikide sarı prensesim var daha yeni aldım ve erkek sarı prensesin üstünde siyahlıklar vardı dişi sarı prensesimede geçti acaba bu bi sorun olurmu?

Sorun değil bu kızışma belirtisi olabilir.

sevinç Kullanıcısından alıntı;

mrhba.. benim  zebra çiklet balıklarım yumurtlayalı 8 gün oldu fakat yumurtaları agzına topladı.. agzında yumurta varken yemek yememesi gerekiyor sanırım ama yemek yiyor acaba yumurtalarını yedimi ?

Onun bulunduğu yere yem dökmeyin. Ayırmayı deneyebilirsiniz.

UmuT* Kullanıcısından alıntı;

Balığımı kusturdum , yumurtaları yumurtalık kısmına aldım yumurtadan kaç günde çıkarlar şuan sadece başları gözüküyor. 

Teşekkürler.

Kusturma çok önerilen bir yöntem değildir. Doğal haliyle çıkmaları en sağlıklı yöntemdir. Yaptığınız yöntemde 20 -25 gün içinde serbest yüzüşe geçerler.

İyi balıklar...

Konu bağlantımız için tıklayınız.

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.