Hint Bülbülü Soru Cevaplar #1

Master
Administrator
31.10.2013 09:18 # 0

dejevu Kullanıcısından alıntı;

Dişı kusum yavruladı erkeği ayırmam gerekirmi (hep yavruluolar yumurtayı yok oluyo )

Gerekmiyor aynı yerde kalmaları lazım.

beryan Kullanıcısından alıntı;

Benim 1 cift bulbulum var birde muhabbet kusum hepsi aynı odada ama kafeslerı farkli ötüslerinden rahatsiz olurlar mi ozellikle bulbullerimin rahatsiz olacagini ve ureyemeyeceklerini dusunuyorum nolur beni aydinlatin ona gore farkli odalara koyucam .. bi yandanda dogada ayni yasadiklarini dusunerek rahatsiz olmazlar saniyorum en iyisi admin bi yardimci ol lutfen...

Sorun olacağını sanmıyorum. Onlar zamanı geldiğinde hiç bir şeyi takmaz ve yavru yaparlar...

hümeyra Kullanıcısından alıntı;

Benim kuşlarım yumurtladı fakat üstünü pamuk ile örtüyolar napmam lazım yardım edin

Örtsünler soğumamaları için yapıyorlar.

Rıdvan Kullanıcısından alıntı;

benim bir çift ispinozum var yuva malzemesi olarak peçete kesip verdim ama erkek kuş yuva örmedi dişi kuş ördü. Her yerde yuvayı erkek kuş örer yazıyor. çiftleşmelerine de şahit oldum ama ikiside erkek diye korkuyorum. Birde dişi kuş erkekten tüy yolmaya çalışıyor.bunlar normal mi? biri yardımcı olursa sevinirim

Müşterek olarak işlerini yapmaları normaldir. Pamuk atın kafeseki yumurtalar için daha güvenli bir zemin hazırlasınlar.

osman Kullanıcısından alıntı;

slm benim kuşların sıtındaki tüyler dükülüyor neden olbilir

İkiside aynı cinsiyette olabilir ve kavga olabilir. Bazen karşı cinsleriyle de kavga ederler. Sürekli olursa değiştirin.

doğanN Kullanıcısından alıntı;

merhaba.ben yaklaşık 5 ay önce 1 çift hint bülbülü aldım.3 tane ayrı kafesi birleştirip tek kafes haline getirdım ki rahat etsinler diye.kafesin yerini bugüne kadar hiç değiştirmedim.yaklaşık 3  ay önce de 1 tane  güzel yuva aldım ve  yuva kılıda aldım.kafeste 4 tane yemlik 2 tane suluk ve birçok tünek var.yavru olmasını çok istiyorum.fakat bu güne kadar hiç çiftleşme çabasında görmedim.neden olduğunu  öğrenebilirmiyim ve ne yapmam gerektiğini önerirmisiniz lütfen ? 

Kendilerini hazır hissetmiyorlardır. Vitamin verin ve gerisini onlara bırakın.

tugbaa Kullanıcısından alıntı;

Dİşi kuşum yuvanın içinde kuluçkada gibi görünüyor ama hiç hareket ve tepki yok gözleri sürekli kapalı duruyo bu kuluçka döneminde normal mi yoksa hastalık belirtisi mi? 

Hasta olabilir, pek normal gözükmüyor.

yusuf Kullanıcısından alıntı;

kusum 4 yumurta birakti bugun14 gun daha sonrasi ne yapmaliyim yumurtalari konteol ediyim mi

Hayır sizin yapmanız gereken onları beslemek. Yem ve sularına dikkat edin gerisi onların işi...

Konu bağlantısı için tıklayınız.

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.