Merhaba wp ve simplepress in en son sürümlerini yükledim ancak forumun kurulum sırasında Simple:Press veritabanında tabloları oluşturamıyor Şeklinde bir hata alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Benzer bir hata geçen yaşanmıştı. Mysql kullanıcı yetkilerini kontrol ettiniz mi? https://www.somut.net/forum/sim.....m-lutfen-1
Konuyu gördüm aslında ama bu yetkilerin nasıl verildiğini bilmiyorum. Cpanel kullanıyorum nasıl yapabilirim.
Cpanel'den mysql kısmına gelin burada kullanıcı oluşturma var. İsim ve şifre verdikten sonra SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE gibi özelliklerin hepsini seçin. Bu durumda tüm yetkilere sahip bir kullanıcı oluşmuş olacaktır. Tabloları oluşturma konusunda phpmyadminden kontrol etmenizi öneriyorum. Acaba hiç tablo oluşturulamıyor mu yoksa bir yerden sonra mı hata veriyor. Bilindik bir hata değil çünkü.
Tekrardan merhaba bahsettiğiniz ayarlar zaten yapılı o ayarlar yapılı olmasa wordpress i kuramazdım zaten :D Tam olarak aldığım hata şu Simple:Press veritabanında tabloları oluşturamıyor
Söylediğiniz doğru fakat burda scriptle ilgili bir hatadan ziyade sunucu ayarlarınızla yada mysql ayarlarıyla ilgili bir sorun var. Phpmyadminden şu sql sorgusunu çalıştırmayı dener misiniz.
CREATE TABLE `wp_sfdefpermissions` ( `permission_id` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT , `group_id` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0', `usergroup_id` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0', `permission_role` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0', PRIMARY KEY ( `permission_id` ) , KEY `usergroup_id_idx` ( `usergroup_id` ) ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8;
slm kolay gelsin biraz yeniyim kendime localhostan bir site yaptım wordpresten forum kurudm etkinleştire geldiğimde tıklıyorum böyle bir hata aliyorum Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in/home/vol13/netsitem.co.cc/ideni_7992438/htdocs/wp-content/plugins/simple-forum/library/sf-database.php on line2306 acaba nedir yardımcı olabilirmsiniz.