Kurulumda database hatası

Somut Seven
Ziyaretçi
27.02.2011 11:51 # 0

Merhaba wp ve simplepress in en son sürümlerini yükledim ancak  forumun kurulum sırasında  Simple:Press veritabanında tabloları oluşturamıyor Şeklinde bir hata alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Master
Administrator
28.02.2011 12:49 # 1

Benzer bir hata geçen yaşanmıştı. Mysql kullanıcı yetkilerini kontrol ettiniz mi? https://www.somut.net/forum/sim.....m-lutfen-1

Sabır; yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır.

Somut Seven
Ziyaretçi
28.02.2011 23:50 # 2

Konuyu gördüm aslında ama bu yetkilerin nasıl verildiğini bilmiyorum. Cpanel kullanıyorum nasıl yapabilirim.kiss

Master
Administrator
01.03.2011 18:02 # 3

Cpanel'den mysql kısmına gelin burada kullanıcı oluşturma var. İsim ve şifre verdikten sonra SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE gibi özelliklerin hepsini seçin. Bu durumda tüm yetkilere sahip bir kullanıcı oluşmuş olacaktır.   Tabloları oluşturma konusunda phpmyadminden kontrol etmenizi öneriyorum. Acaba hiç tablo oluşturulamıyor mu yoksa bir yerden sonra mı hata veriyor. Bilindik bir hata değil çünkü.

Somut Seven
Ziyaretçi
01.03.2011 19:51 # 4

Tekrardan merhaba bahsettiğiniz ayarlar zaten yapılı o ayarlar yapılı olmasa wordpress i kuramazdım zaten :D Tam olarak aldığım hata şu   Simple:Press veritabanında tabloları oluşturamıyor

Master
Administrator
01.03.2011 20:14 # 5

Söylediğiniz doğru fakat burda scriptle ilgili bir hatadan ziyade sunucu ayarlarınızla yada mysql ayarlarıyla ilgili bir sorun var.   Phpmyadminden şu sql sorgusunu çalıştırmayı dener misiniz.  

CREATE TABLE `wp_sfdefpermissions` (
`permission_id` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`group_id` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
`usergroup_id` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
`permission_role` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
PRIMARY KEY ( `permission_id` ) ,
KEY `usergroup_id_idx` ( `usergroup_id` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8;

11.06.2011 10:33 # 6

slm kolay gelsin biraz yeniyim  kendime localhostan bir site yaptım wordpresten forum kurudm etkinleştire geldiğimde tıklıyorum böyle bir hata aliyorum  Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in/home/vol13/netsitem.co.cc/ideni_7992438/htdocs/wp-content/plugins/simple-forum/library/sf-database.php on line2306  acaba nedir yardımcı olabilirmsiniz.

Master
Administrator
11.06.2011 10:44 # 7

wp-setting.php dosyası içindeki şu satırda bir memory limit var, bunu yükseltmeyi deneyin. define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M'); eğer 32 ise 64'e, 64 ise 96M'a yükseltin.