Merhaba arkadaşlar son günlerde çok sorulduğu için forumu başka bir sayfadaymış gibi genişletmeyi anlatmak istedim. İlk olarak wordpress themes klasörü içinde bulunan kullandığınız tema klasörü içine girin.
Tema klasörümüzün içindeki page.php dosyasını kopyalayın ve adını forum.php yapıp açın.
Alttaki kodu forum.php dosyasının en üstüne ekleyin. Bu şekilde template tanımlamasını yapmış olduk. Artık WP sayfa düzenleme kısmında şablonumuz otomatik olarak gözükecektir.
<?php /* Template Name: Forum */ ?>
narrowcolumn stil sınıfını narrowcolumn2 olarak değiştirin.
<?php get_sidebar() ?>
ifadesini kaldırın ve kaydedin.
forum.php şablonunu themes klasörümüzün içine ftp'den upload ediyoruz.
Bu işlemlerden sonra Wordpress Admin panelinden sayfa düzenleme bölümüne geliyoruz ve forum sayfamızı seçip düzenleme ekranına geliyoruz.
Düzenleme seçeneklerinde oluşturduğumuz forum.php yi sayfa şablonu olarak seçiyoruz. (Template tanımalasında Forum olarak belirtmiştik.) Alttaki resim;
Bu işlemi yaptıktan sonra tema klasörümüzün içideki style.css dosyasını açıyoruz.
narrovcolumn özelliklerini kopyalayın altında bir yere yapıştırın ve adını narrovcolumn2 olarak değiştirin. Her şey aynı kalacak fakat width kısmını genişletmek istediğiniz ölçüde artırın. Temanıza göre değişen bir ölçü olacağı için denemeler yaparak belirleyeceksiniz.
Bazı temalarda narrowcolumn değil de content id'sini değiştirmeniz gerekebilir. Buradaki mantık şu; Default temada narrowcolum tablosu için verilen Width: 450px; değeri içine yazdığımız yazılar geliyor ve geri kalan kısımda da sidebar sığdırılıyor. Yukarıdaki işlemle biz forum sayfası için yeni bir şablon oluşturduk ve içinde bir css sınıfı oluşturduk (narrowcolum2) sonrada css dosyamızdan tanımladığımız sınıfın değerini verdik. Genişlik 750 olsun sidebar olmayacak çünkü.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
forum php yi nereye atacağı ftp de yazmamışsınız bende panlde forum.php görünmüyor. blog temamın klasörünün içine attım olmadı yanlış mı yaptım?
bende olmuyor yani hani şu şablon şeçeneği varya ilk başta bende o yok işte yani şablonlarda görünen sadece ziyaretçi defteri var
Ben hiç bir Şey anlamadım Anlatımdan Guzel ce anlatsanız da anlayak yok onun arası yok o şablon
Konuyu anlamayanlar bir zahmet wordpress sayfa sistemini araştırıp öğrensinler. Gerisi 2-3 satır css class'ı ile düzeliyor zaten.
Hocam yapamadim bu sayfa genişletmeyi şimdi yaptıklarimi belirteyim ilk önce verdiğiniz kodlardan altakini aldım page.php sayfasın attım oluyor böyle ama sayfanın altına geldiğimde sayfayi düzenleyin yazısı çıktı onu tıklayınca resimde görüldüğü gibi şablon çıkmıyor sağda alta şablonunu forum yapayim