MKV Videolar MP4 Formatına Nasıl Dönüştürülür?

MKV Videolar MP4 Formatına Nasıl Dönüştürülür?

MKV videoları MP4 formatına dönüştürmekte zorlanıyor musunuz? Bu yazıda, MKV'yi nasıl MP4 video formatına etkili bir şekilde dönüştürebileceğinizi anlatacağız.

MKV'yi neden MP4'e dönüştürmemiz gerekiyor?

Video koleksiyonumun çoğunu MKV / AVI'den MP4'e dönüştürmenin basit bir yolunu arıyorum. Ancak, denediğim her program, biraz da olsa, sesle senkronizasyon sorunları bırakıyor gibi görünüyor. Özellikle videonun FPS ayarlarında uyumsuzluk piksel karelerin kaymasına ve zaman harcamama sebep oluyordu. Neredeyse 1 ile 5 saniye arasında ses ve görüntü arasında kayma yaşanıyor.

Eldeki güçlü bir video dönüştürücü olmadan, dosyaları dönüştürdüğünüzde dosyalarınızın iyi kalitede çıktısını alamazsınız. Bununla birlikte, iyi bir video dönüştürücünüz varsa, kaynakla aynı çıktı kalitesini koruma özelliği olması koşuluyla, girdi dosyanızla aynı kare hızını elde edebilirsiniz.

MKV'yi MP4'e dönüştürmek için Online UniConverter'ı kullanmak

Online Uniconverter'ı duydunuz mu? Bu ücretsiz çevrimiçi medya dönüştürücü, ses, video dönüştürmenize, dosyaları düzenlemenize ve sıkıştırmanıza olanak tanır. Bu nedenle, MKV’yi MP4’e dönüştürmek için Online Uniconverter video dönüştürücüsünü kullanmanız gerekir. Bu platform MKV, AVI, MP4, VOB, MOV ve MOV gibi birçok popüler video formatını destekler. Ayrıca, Online Uniconverter ile, başka bir çevrimiçi MKV'den MP4 dönüştürücüye kıyasla daha hızlı bir şekilde dönüştürme yapabilirsiniz.

Şimdi Online Uniconverter Video Converter kullanarak MKV'yi MP4'e nasıl dönüştürebileceğimize bir göz atalım;

Adım 1: MKV Dosyasını Yükleyin

Tarayıcınızı açın ve doğrudan Online Uniconverter web sitesine gidin ve Video dönüştürücü çevrimiçi aracını seçtiğinizden emin olun. Ardından, “Sürükle Bırak veya Dosya Ekle'ye Tıkla” düğmesinden MKV dosyanızı yükleyin.

 

Adım 2: MP4 Çıktı Formatını Seçin

MKV dosyasını platforma ekledikten sonra, artık “Tüm Dosyaları Dönüştür” e tıklayıp çıktı formatı olarak “MP4” ü seçebilirsiniz.

Adım 3: MKV'yi MP4'e dönüştürme

Şimdi “Convert” butonuna tıklayabilirsiniz. Bu online MKV MP4 video dönüştürücü, MKV'yi hemen MP4 formatına dönüştürmeye başlayacaktır. Dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra dosyayı indirin ve MP4 formatını yüksek kalitede oynatmanın tadını çıkarın.

Online UniConverter'in Masaüstü Sürümünü Kullanma

MKV'yi MP4'e dönüştürmek için Online Uniconverter Video dönüştürücüyü kullanmanıza rağmen, masaüstü versiyonununun daha iyi bir seçenek olduğunu bilmelisiniz. Masaüstü için Online Uniconverter’I Mac veya Windows bilgisayarınıza yükleyebilir ve video dosyalarının sınırsız dönüşümünü gerçekleştirebilirsiniz. Çevrimiçi versiyonun aksine, Uniconverter Desktop, her türlü dosya formatını yükleyebilir ve 1000'den fazla dosya formatını desteklediğinden farklı formatlarda çıktı alabilirsiniz. Ayrıca, masaüstündeki dönüşümler online versiyondan 30 kat daha hızlı gerçekleşir.

MKV'yi MP4'e dönüştürmek için UniConverter Desktop nasıl kullanılır?

Aşağıdaki kılavuzu okumadan önce, Uniconverter Media Converter'ın en son versiyonunu Wondershare web sitesinden indirip yüklediğinize emin olun.

Adım 1: MKV Dosyasını Ekleyin

Bilgisayarınızdaki Uniconverter Media Converter'ı açın ve ana penceredeki “Convert” düğmesine tıklayın. Oradan, bilgisayarınızda MKV dosyalarına erişebilmek için “Dosya Ekle” düğmesini tıkladığınızda göreceksiniz. MKV dosyasını yüklemek için, üzerine tıklayın ve sonra “Aç” düğmesine tıklayın.

Alternatif olarak, MKV dosyalarını programa sürükleyip bırakabilir veya ekrandaki “Ekle” düğmesine tıklayıp dosyayı ekleyebilirsiniz.

Adım 2: MP4 Çıktı Formatını Seçin

Bu noktada, yüklenen MKV dosyasını, üst veri bilgileriyle birlikte ekranda görebilirsiniz. Şimdi, sağ üstteki “Tüm Dosyaları Dönüştür” e tıklayın ve ardından Video seçeneğini seçin. Seçenekler arasında gezinin ve çıktı formatı olarak “MP4” ü seçin.

Şimdi çıktı kalitesini seçin. MKV formatındaki orijinal çıktı ile aynı çıktıyı elde etmek için “Kaynak ile Aynı” seçeneklerine tıklayın. Aksi takdirde, tercih ettiğiniz çıktı kalitesini seçebilirsiniz.

Adım 3: MKV'yi MP4'e dönüştürme

Ardından, “Output” üzerine tıklayarak çıktı klasörünü seçin ve dosyayı nereye kaydedeceğinizi seçin. Bundan sonra, “Tümünü Dönüştür” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın. Şimdi MKV'yi MP4 formatına dönüştürdünüz.

Neden UniConverter Medya Dönüştürücüyü Kullanmalıyım?

Bu noktada, Uniconverter Media Converter'ın MKV'den MP4 biçimine dönüşüm yapan en iyi ve güçlü medya dönüştürücüsü olduğu açıktır. Bu güçlü medya dönüştürücü, dosyaları yalnızca üç adımda dönüştürmenize olanak tanır. Kullanıcı arayüzü temiz ve dönüşüm hızı 30 kat daha hızlıdır; bu nedenle, zaman kazandıran bir yazılımdır.

  • Online Medya İndiricisi - 10.000'den fazla web sitesini destekleyen online bir indirici ile oluşturulmuştur. 4K videoları ve standart videoları indirebilirsiniz.
  • Editör Aracı - Düzenleme aracıyla, hem ses hem de video dosyalarını düzenleyebilirsiniz. Kırpmanıza, döndürmenize, ayırmanıza, kırpmanıza, efekt eklemenize, ses seviyesini, parlaklığı, rengi ve perdesini ayarlamanıza olanak tanır.
  • Araç Kutusu - Meta veri düzenleyici, VR Dönüştürücü, GIF yapımcısı, ekran kaydedici, diğerleri arasında görüntü dönüştürücüsü olan bir araç setiyle entegre edilmiştir.

Wondershare Şirketi Hakkında

Wondershare Technology, ses ve video yazılımı çözümleri sunan uzun süredir hizmet veren bir teknoloji şirketidir. Son on yıldır dünyadaki halka açık şirketler arasında yer almaktadır. Ürünlerinden bazıları, henüz yeni anlattığımız Wondershare Uniconverter'dır.

Ayrıca, Mac ve Windows platformları için en güçlü medya dönüştürücülerden biri olan Filmora Video Editor'e de sahipler. Tüm bu harika ses ve video çözümleri ile, Wondeshare Technologies dünya çapında birçok kullanıcıyı bir araya getirmeyi başardı ve ürünlerini kullanıcıların ilk tercihi haline getirdi.



İlk yorumu siz yazın !..

  • Yorumunuz en az 30 karakter olmalıdır. (0)
Sitede Ara
  • ECA Kombi Aşırı Isınma Arızası Arıza Kodu 6 Nedir Nasıl Çözülür - Pompa Çalışmıyor Olabilir Mi?
    bu hata kodu çıkıyordu kombimizde tarif ettiğiniz şekilde pompayı harekete geçirdik ve sorun çözüldü si...
  • Çiklet (Prenses) Balıklarındaki Ürkeklik ve Korkaklık
    Ben çok uzun süre sp, bp ile frenatus besledim hiç bir sorun yaşamadım. Çok uyumlulardı. Renk katıyor a...
  • Genel İşletme 1. Dönem Vize Soruları
    soru 3 yanlıs bence"...
  • CS 1.5 ve CS 1.6 İçin Sağlam Bir CFG (cengaver.cfg)
    bozuk bu cfg kullanmayın derim ...
  • Türkiye'de Hangi Burçtan Kaç Kişi Var?
    Akrep burcu olan var mı ben akrep burcu olarak hiç akrep burcu bulamıyorum....
  • Papağan Bakımı Banyo Yaptırma Yıkama
    pakistan pağına sirkeli su ile yıkanırmı...
  • Müzik Notaları İçin A4 Kağıda Porte Çıktısı Alma
    SEN NE KRAL ADAMSIN!! VALLA ÇOK SAĞOL...