Açıköğretimde bulunan sınavsız 2. Üniversite uygulaması artık tüm üniversitelere geliyor.
Birkaç yıl sonra üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Öncan, 30 yaş üstündekilere üniversiteye sınavsız giriş müjdesi verdi.
Özcan, “Son aşamaya gelen çalışma önümüzde öğretim dönemine yetiştirilecek” dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devrim niteliğinde yönetmelik hazırladı. Son şekli verilmek üzere olan yönetmelikle 30 yaş üstündekilere sınavsız ikinci üniversite hakkı verilecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, birkaç yıl sonra üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını belirtti.
Bunun önüne geçmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Özcan, ikinci diploma almak isteyenlere fırsat sunacaklarını söyledi. YÖK Başkanı, 30 yaşını dolduran üniversite mezunlarının vakıf üniversitelerine sınavsız girebileceğini dile getirdi.
VAKIFLAR SICAK BAKIYOR
Devlet okullarındaki boş kontenjanlara da öğrenci alınacağını vurgulayan Özcan, “İstediği bölümde okumak isteyip de o fırsatı yakalayamamış pek çok kişi var. Bazı bölümler için genel yetenek sınavı yapılacak. Vakıf üniversiteleri de yönetmeliğe sıcak bakıyor. Uygulama önümüzdeki döneme yetişecek” dedi. YÖK Başkanı, yeni kurulacak üniversitelerle birlikte ‘boşta kalan öğrenci’ kavramının tarih olacağını da vurguladı.
Kaynak: www.milliyet.com.tr/30-yas-uzerindekilere-sinavsiz-universite/siyaset/sondakika/09.12.2010/1324143/default.htm
8 yorum
Ulan bi iyilik yapacaksınız tam yapın bari heveslendik 2yıl önce duyuldu bu haber hem tam belli değil hem de 30uma daha var pff ne biçim bir ülkede yaşıyoruz anlamadım ki. Sayın Özcan heveslendirdi şimdi Yök başkanı değişti tabi bu ama hala net bir şey söylenmiyor. Bir de neden 30yıl anasını sattığımın ülkesinde istediğin bölümü okuyama okumak için böyle bi imkan sunulsun ama yaş sınırı var olacak iş mi yahu? 35de bitirir çolugumuzla coucgumuzla belki de hamile hamile geliriz artık sınavlara. Off neden yanlış bölümleri seçtik ki. Adam gibi iş de yok mutlu olabileceğimiz. Neyse sonuçlansın artık da bizde ona göre plan yapalım yeter.
Yanıtla
bu sadce komik parası olmayan neyle okuycak 20 bin lirayı 4 yıl boyunca nerde bulacak insanlar bu ülke bu kafalarla nereye varacak adaletli üretken ve anlaşılır olun bu 2. ünvrst için gerçek fırsatlar yaratın yoksa böyla çok zor fakir fukarayı düşünen bi başbakanımız vardı o da artık unutyr gibi
Yanıtla
Çok yerinde bir uygulama olur. Örneğin ben 44 yaşında bir öğretmenim,Ziraat fakültesini bitirip emekliliğimde toprakla uğraşmayı çok istiyorum.( hem hobi hem iş )
Yanıtla
30 yaş üstüne her bölüm için olmalıdır yoksa ne mantıgı var ben sözelcıyım halkla ılıskıler meznuyum 4 yıllık ıstedgım bolume gıdemeyceksem gıdıp sozelden bır bolum secmem yıne ıse yaramaz bırsey olacaktır
Yanıtla
merhabalar benim bir kardeşim var 2yıllık myo mezunu ve şuandada aöf okuyor oda tekrar okuyabilirmi
Yanıtla
boş kalan bölümler için değil her bölüm için başvuru yapılabilmelidir.Ayrıca kademeli olarak yaşa göre indirimler yapılması gerekiyor. Aksi halde vakıf üniversitesi olmanın alemi ne... yada bu üniversiteler vakıf ismini kullanmasınlar.
Yanıtla
bunu lise mezunu olup ünv. okuyamamış kişiler için yapsanız daha çok fayda saglardı :))
Yanıtla
Madalyonun hangi yüzünden bakıyorsunuz anlamadım.Türkiye'nin başlıca en üstteki sorunları cahillik ve işsizlik.Cahilligin ortadan kalkması için eğitim şarttır.Eğitim görmüş bir kişinin 2. bi ögretim alması fantaziden ibarettir.Bu insanlar zaten hayat kaygısı olmayan (yani yeterince parası olan insanlar)ı sevindirir.Para kazanamayan yada saglam iş bulamayanlar 'keşke bende ünversite okusaydım' diyor.Herkes üniversite okusa ne varki.Kültürlü halk düzeyi bu kadar mı kötü anlamadım .. Her neyse..Şerefinle para kazandığın sürece hayatını idami ettirdigin zaman her ne işi yapıyorsan yap mühim değil.Bir istatislik yapalım.Erkek adaylar için ünversiteye girip askerliğimi bitiriyim diyene kadar %80 zaten 30 yasına geliyor. Devlet dairesi 30 yaşından gün alanları işe almıyor.:) 2. bi ünv okuduyun. bu seferde 35 yaşına geliceksiniz.Hiçbir özel şirket de 35 yaşından gün almış kişileri işe almaz.Bu devrim niteliginde bir kadar değildir.Bu kanun varlıklı ailerden para kopartmaya yönelik bir kanundur.Halka bir faydası yok.Toplumun ne kültür düzeyini arttırabilecekler nede işsizligin önüne geçecekler.Bu insanlar nasıl profesörlük ünvanı alır.Yada aldıkları bu ünvanlarla ne yapmaya çalıştıklarını kestirmek mümkün değil.Onlar prof olabilir fakat bizde o kadar gerizekalı değiliz....
Yanıtla
Yorum Yaz