Bütünleme Öncesi Sınav Hakkında Faydalı Bilgiler

Açıköğretim (aöf) sınav sistemi hakkında en çok sorulan soruları burada birleştirmek istedik. Malum bütünleme sınavına sayılı günler kaldı. Sitemizin sağ sütunundaki geri sayım sayacına bakacak olursak; 20 Gün 18 Saat 35 Dakika kalmış :) Şu günlerde derslere başlamayanların başlaması ve başlamış olanlarında bol bol tekrar ve soru çözmesi gerekiyor.

Açıköğretim sınav sistemini inceleyelim.
Sınava Girebilmek için hangi belgeler gereklidir.?
Öğrenciler sınava girebilmek için aşağıda sıralanan 3 belgeyi yanlarında bulundurmalıdırlar:
1) Sınava Giriş Belgesi: İlgili sınava ait öğrencilerin adreslerine gönderilen veya AÖF Büro-Web İnternet sitesinden alınmış öğrencinin nerede sınava gireceğini gösterir belgedir.

2) Öğrenci Kimlik Kartı veya Belgesi: Anadolu Üniversitesi tarafından verilen Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı ya da AÖF bürolarınca verilen fotoğraflı ve onaylı “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi”dir.

3) Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz!
Sınava giriş belgesi halen adresime ulaşmadı. Ne yapmam gerekiyor?
Gönderilen Sınava Giriş Belgesi eline geçmeyen veya yitirenler, sınavdan önceki hafta içinde AÖF bürolarından veya http://aofburo.anadolu.edu.tr adresinin “AÖF Büro-Web Hizmeti” kısmına “AÖF Büro-Web/AÖF E-Posta Hizmetleri Şifresi”ni kullanarak giriş yaptıklarında bu sayfada yer alan “Sınav Giriş Belgesi” kısmından temin edebilirler.

AÖF Büro-Web sayfasından döküm almış olduğunuz Sınava Giriş Belgesi, Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı ve özel kimlik belgeniz ile sınava katılabilirsiniz. Sınava Giriş Belgesi’ni AÖF bürolarına onaylatmanız gerekmemektedir.
Sınavlara yurt dışında katılabilir miyiz?
Fakültemizin sınavları yurt içinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılmaktadır. Öğrenciler yurt içinde hangi ilde kayıtlı ise o ilde sınavlara katılabilirler. Yurt dışında sınava girmeleri mümkün değildir.
Sınavlarda her bir ders için ne kadar süre veriliyor?
Fakültemiz sınavlarında her ders için 40 dakika süre verilmektedir. Yani 3 dersten oluşan sınab 120 dakika, 4 dersten oluşan sınav 160 dakika sürmektedir.
Sınavlarda hesap makinesi kullanmak serbest mi?
Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren (EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan) hesap makineleri ile data bank, vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.
Başarılı olduğum bir dersin notunu yükseltmek için tekrardan sınava katılabilir miyim?
Öğrenciler, okudukları sınıftaki derslerden belirtilen tarihlerde ara ve yıl sonu sınavına girecekler, yıl sonu sınavında başarısız oldukları derslerden ise bütünleme sınavına gireceklerdir. Yıl sonu sınav sonucuna göre dersinden başarılı olan öğrenci, o dersten bütünleme sınavına ve sonraki sınavlara yeniden katılamaz.
İstatistik dersine ait tablo ve formüller sınavda veriliyor mu?
Sınavlarda İstatistik dersine ait sınav test kitapçığının sonunda gerekli olabilecek tablolar ve formüller verilmektedir.
Ara sınava katılamadım. Yıl sonu veya bütünleme sınavına katılabilir miyim?
Ara sınavına katılamayan öğrenciler yıl sonu veya bütünleme sınavına katılabilirler.
Yıl sonu sınavına katılamadım. Bütünleme sınavına katılabilir miyim?
Yıl sonu sınavına katılamayan öğrenciler bütünleme sınavına katılabilirler.
Bütünleme sınav sonucuna göre tek dersten başarısız olduğum için mezun olamadım. Mezun olabilmek için Fakültenizde tek ders sınavı yapılıyor mu?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 11. maddesinde; “Her öğretim yılında birer kez ara, yıl sonu ve bütünleme sınavı yapılır. Ara, yıl sonu ve bütünleme sınavlarının tarihleri, ilgili fakültelerin yönetim kurullarınca ortak olarak belirlenir.” denilmektedir.

Bu nedenle ek sınav hakkı verilememektedir.
Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://aofburo.anadolu.edu.tr adresindeki “AÖF Sınav Sonuçları” kısmında yayımlanmakta ve öğrenciler şifresiz olarak sonuçlara ulaşabilmektedir.
İnternetten yapılan duyuru resmî olmayıp, resmî tebligat öğrencilerin adreslerine postayla gönderilmektedir.
Sınav sonuçlarına itiraz edebiliyor muyuz?
Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Cevap kâğıtları bilgi işlem ortamında optik okuyucu ile iki kez kontrollü olarak okunduğundan ve bu okumada yanılma payı bulunmadığı yargı mercilerince de onaylandığından herhangi bir yanlışlığın olması söz konusu değildir. Bu nedenle duyurulan sınav sonuçları kesin olup itiraz edilemez.
Kaynak: http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx

 


Etiketler: Açıköğretim aöf

İlk yorumu siz yazın !..

  • Yorumunuz en az 30 karakter olmalıdır. (0)
Sitede Ara
  • Açıköğretim Aöf Dönem Ücretleri 2024 - 2025 Güncel Öğretim Giderleri Tablosu
    Okumuyorum ve kayıt yenilemiyorum. Nokta....
  • Islets Oyunu Türkçe Yama (Epic ve Steam)
    Rar şifresi nedir? şifreyi belirymemişsiniz...
  • ECA Kombi Aşırı Isınma Arızası Arıza Kodu 6 Nedir Nasıl Çözülür - Pompa Çalışmıyor Olabilir Mi?
    bu hata kodu çıkıyordu kombimizde tarif ettiğiniz şekilde pompayı harekete geçirdik ve sorun çözüldü si...
  • Çiklet (Prenses) Balıklarındaki Ürkeklik ve Korkaklık
    Ben çok uzun süre sp, bp ile frenatus besledim hiç bir sorun yaşamadım. Çok uyumlulardı. Renk katıyor a...
  • Genel İşletme 1. Dönem Vize Soruları
    soru 3 yanlıs bence"...
  • CS 1.5 ve CS 1.6 İçin Sağlam Bir CFG (cengaver.cfg)
    bozuk bu cfg kullanmayın derim ...
  • Türkiye'de Hangi Burçtan Kaç Kişi Var?
    Akrep burcu olan var mı ben akrep burcu olarak hiç akrep burcu bulamıyorum....