ben turk dılı ve edb bolumunu kazandım bulundugum sehırdekı unıverstede derslere gırme ımkanım olablr mı acaba smdıden tskler
Akademik danışmanlık hizmetinden yararlanacağınız için örgün eğitim gören öğrencilerle ders görmenize izin verileceğine yada böyle bir uygulama olacağını sanmıyorum. Bu yılki akademik danışmanlık dersleri ve tarihleri henüz yayınlanmadı. Bu duyurular yapıldığında yüz yüze eğitimden faydalanıp faydalanamayacağınız belli olacaktır.
Başarılar dilerim
bıde bu akademık danısmanlık hızmetı nasıl oluyor bıraz bılgı verır mısınız
Akademik danışmanlık, açıköğretim öğrencilerinin üniversitelerde yüz yüze eğitim aldığı aynen örgün eğitim gören öğrenciler gibi belli tarihlerde derslere katılabildiği bir sistem. Bu yıl için takvim henüz yayınlanmadı.
Geçen yılki akademik danışmanlık duyurusu okuyabilirsiniz;
Akademik Danışmanlık Hizmetleri kapsamında, uzaktan öğretim gören öğrencilerimiz, bazı seçilmiş dersleri yüz yüze yapabilme olanağı elde etmektedirler. Bu dersler aşağıdaki merkezlerde yapılmaktadır:
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Alanya, Amasya, Ankara (Cebeci, Beşevler), Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bandırma, Biga, Bilecik, Bolu, Bozüyük, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir (Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi), Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul (Bahçelievler, Beyazıt, Haydarpaşa), İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nazilli, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak.
Akademik Danışmanlık kapsamında yüz yüze yapılan dersler şunlardır:
1. Sınıf Dersleri: Genel Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş
2. Sınıf Dersleri: Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, İktisat Teorisi
3. Sınıf Dersleri: Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim, İngilizce
4. Sınıf Dersleri için, yüz yüze öğretim yoktur.Derslere ilişkin ayrıntılı programlar en geç, 2008 Aralık ayı son haftasında illerdeki AÖF Bürolarında ve İnternet sitemizde hazır olacak, danışmanlık yapılan merkezler ve derslerin sayısında değişiklik olduğunda ayrıca duyurulacaktır.
Akademik Danışmanlık dersleri, 05 Ocak 2009 Pazartesi günü başlayıp 29 Mayıs 2009 Cuma günü akşamına kadar kesintisiz sürdürülecektir. Dersler, resmî bayram günleri, ara sınavların yapıldığı günler ve Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılabilecek tatil günlerinde yapılmayacaktır. Merkezlere göre hafta içi akşamları veya hafta sonları yapılan akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği gösterilerek dersliklere girilebilmektedir. Danışmanlık derslerine katılım zorunlu değildir. Derslere katılan öğrenciler, kitaplardan ve TV programlarından anlayamadıkları konuları öğretim elemanlarından öğrenme şansı elde etmektedir.
Derslere katılmak isteyen öğrenciler, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim görecekleri üniversitelerin tüm disiplin kurallarına uymak zorundadırlar.
devamı
acıkogretm turk dılı edebıyatı bolumunu kazandm tekrar 2.bı tercıh yapabılırmıym acaba bu sene,yanı ek yerlestrmeden tskler..
Bildiğim kadarıyla örgün eğitim tercih yapmış olsan ve yerleşsen artık açıköğretimden başka bir yeri tercih edemezsin. Ama sen açıköğretim yazmış ve yerleşmişsin bu durumda tercih yapma hakkı doğuyor mu emin değilim. Bunu aöf büroyla görüşürsen daha sağlıklı bir yanıt alırsın
Hem herkes edebiyat geldi diye havalara uçuyor sen neden vazgeçtin
yok vazgecmedım ama ben orgun ogretım okumayı cok ıstıyordum ztn seneye tekrar gırecem