Merhaba,
Sitenize yeni üye oldum gayet güzel yapmışsınız ellerinize sağlık böyle bir forumu oluşturduğunuz için ..
Gelelim benim sorularıma öncelikle ben de kişisel bir blog açtım wordpressden ve sitenizde olan güzel eklentiler hakkında bilgi istiyorum. arama da yaptım ama bulamadım. buraya konu açayım dedim ve yardımlarınızı bekliyorum..
1. Yeni Simple press eklentisi kurdum ve skin değiştiremiyorum. kendi sitesinden skin i indirdim ve simple-forum\styles\skins içine attım ancak etkinleştirecek değiştirecek sayfayı bulamadım bunu nasıl değiştirebilirim?
2 . Bu simple press forumunu nasıl tam ekran yapabilirim yani forum a tıkladıklarında yanlarda kategori son yazılar vs çıkmasını nasıl önleyebilirim?
3. Sitenizdeki eklediğiniz kodlarda kodu seç diye bir buton var bunu nasıl yapabilirim?
4. Sitenize üye olurken güvenlik kodu olan (ör:12+3) bunu nasıl ben de yapabilirim? ve üye olma sayfasında üstteki resmi nasıl değiştirebilirim?
Çok soru sordum ama yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba, hoşgeldiniz. 1. Forum Ayarları / Görünüm / Skin seç bölümünden yüklediğiniz skin adını seçip kaydetmeniz yeterli. 2. Forumu genişletme ve sidebar'ı kaldırmak için buraya tıklayın. 3. Bu forumun standart ayarlarıyla ilgili olmalı yada şuanda hatırlayamadığım bir ayarla ilgili :) kod ekleyip kontrol edin. 4. Forum Ayarları / Giriş ve Kaydolma / Kayıt Formunda Spam Araçları Kullan'a işaret koyarsanız aktif olacaktır.
1. öyle bi seçenek göremiyorum ben hala, Sürüm 4.4.4 yükledim ondan olabilirmi yeri farklımıdır?, (edit: karıştırırken buldum Seçenekler - Giriş Ayarları pano görünümü olacak sanırım ordan seçiyorum ancak hiç bi farklılık olmuyor.)
2. verdiğiniz link sanırım tüm temanın genişlemesi ile ilgili? ben sadece forum sayfasına tıklandığında öyle olmasını istiyorum.
3. ayarlarını yapabilirsem deneyeceğim :) + wordpress de yazı eklediğimizde böyle bişey yapabilirmiyiz bilginiz varmı?
4. sanırım sürüm yada çeviriden kaynaklanan bi farklılıktan onu da göremiyorum ama çözecem gibi :D
Farklılığın yansımaması tarayıcının çerezleriyle ilgili olabilir 1-2 kez sayfayı yenilemeyi deneyin yada farklı bir tarayıcı ile kontrol edin. Tüm temanın genişletilmesi değil sadece forum için bir şablon oluşturup forum sayfalarının genişletilmesini anlatıyor. Mümkündür. Eklentilerle yada kendiniz kod kullanıp istediğinizi yapabilirsiniz. Dil dosyasını ben kendim çevirdim ve bende öyle gözüküyor. Ayarı orada ama. Sizdekinde nasıl çeviri yapılmış bilemiyorum.
forum skin i benim temamın arkaplanını koruduğu için bi fark olmuyor heralde bunu farkettim benim tema arka planı da siyah olduğu için beyaz temaları seçtiğimde bi değişiklik olmuyor. acaba bu temanın arkaplanını almasını nasıl önleriz_? sizin türkçe dosyanız 4.4.4 sürmü ile uyumlumudur acaba_? bir de o forum sayfası genişletmede page.php yi değiştirmeyi anlatmışsınız ancak benim temamdaki page.php ile hiç bir benzerliği yok nasıl yapacağım bilemedim. iletişime geçip bunu düzenleyebilirmiyiz_? forumunuzu da biraz karıştırırken https://www.somut.net/wordpress.....lugin.html bunu buldum bu eklentinin tam olarak işlevi nedir_?
Temanızla ilgili stil ayarlarını (arkaplan gibi) css kodlarıyla yapabilirsiniz. Bir çok kısım Türkçe değildir. [ https://www.somut.net/wp-conten.....m-tr_TR.mo ] O eklentinin görevi kod paylaşımlarını editörlerdeki gibi renkli hale getirir. Kod bloklarını anlaşılır hale gelmesi için her dile uygun şekilde farklı renklerde gösterir. msn adresimi özel msj ile gönderiyorum.