Labidochromis caeruleus dünyada "Electric Yellow" olarak bilinir. Ülkemizde ise Sarı Prenses olarak adlandırılmıştır.
Sarı Prenses balığı Malavi Çikletleri içinde en fazla ün yapmış balıklardan biridir. Yavrularının erken dönemde renklenmesi, hem dişi hem de erkeğin renkli olması nedeniyle çok ilgi görür.
Sarı Prenses balıklarının cinsiyet ayrımı zor değildir ancak birkaç yanıltıcı durum vardır. Normalde erkeklerde hem sırt hem de alt yüzgeçlerde parlak siyah çizgili bantlar varken dişilerde alttaki bant soluktur. Beslenme, alan kavgası veya yeni balıkla karşılaşma anlarında dişiler de geçici olarak erkek gibi görünebilir. Bu durum kalıcı değildir. Dişilerin karın kısmı erkeklere oranla soluktur ve beyaza dönüktür. Eşleşme dönemlerinde özellikle erkek balıkların yüzlerin kararması normal bir durumdur.
Pseudotropheus zebra ile melezlenen sarı prenseslerde siyah çizgiler yok olmuştur. Maalesef pek çok çiklette olduğu gibi bu balıkta da türün saflığı giderek yok olmaktadır.
Aşırı hayvansal proteinle beslenen balıklarda siyah lekeler artar ve renkler canlılığını yitirir. Sarı prenseslerde en güzel renkleri elde edebilmek için bitkisel yemleme yapılmalıdır. Karotenoidlerden zengin yemlerin kullanımı ile turuncuya dönük renk elde edilir.
Malavi türlerine ilgi duyan ancak yer sıkıntısı yaşayanlar sarı prensesi tercih edebilirler.
Doğal Ortamı : Malawi gölünün Nhkata körfezi ve göldeki küçük adaların kayalık bölgeleri yaşama alanlarıdır. 2-40 m derinlik alanlarda görülebilirler. 20 kadar değişik renk türüne rastlanmıştır. Malawi gölünün hemen her bölgesinde az da olsa görünürler. Bulundukları akvaryumlar kayalardan holler ve mağaralarla dekore edilmelidir.
Boyutları : Sarı Prenses'lerin boyu 8-12 cm arasında değişen farklı boylara ulaşabilirler.
Sarı Prenses Cinsiyet : Erkekler dişilere nazaran çok az büyüktürler. Renkleri biraz daha canlıdır. Bu türün en tanınmış olanı "sarı prenses" erkekleri sarıdan portakal rengine kaçan bir renk farklılıkları vardır. Genelde bu türün erkekleri dişilere nazaran daha büyük olmalarından olayı farklılıklar gösterirler.
Toplumsal Davranış : Çok hareketli balıklardır. Kendi türleriyle bir arada beslenirlerse iyi sonuç alınabilir. Karma Malawi gölü balıklarıyla bir arada beslenebilmelerine rağmen bazen gereksiz kavgalara yol açabilirler. Çok farklı ve zıt renklerdeki türleri olmasından yalnızca bu türler bir arda beslenmesi tavsiye olunur. Bu familyanın bazı türleri(L.freibergi ve L.pallidus) agresif hareketlerde bulunabilirler.
Önerilen Su Şartları : pH : 7,5-8,5 olmalıdır. Akvaryum ısısı 24-26 C arasında sabit tutulmalıdır. İyi filtre edilmiş akvaryumlarda çok iyi sonuç alınabilir.
Beslenme : Sarı Prenses'ler tabii ortamlarında kayalar üzerindeki küçük omurgasızları yiyerek beslenirler. Akvaryum ortamında kaliteli, kuru pul ve granül yemlerle beslenebilirler. Protein ağırlıklı yemleme yapılmalıdır. Bu balıklar ve diğer renk ağırlı olan cichlidlere karoteini bol yemler verilmesi halinde balıklarınız olağan üstü bir renk cümbüşüne bürüneceklerdir.
Üreme : Bu familyanın tüm türleri ağızda kuluçka yaparak ürerler. Dişiler erkek tarafından döllenen yumurtaları ağızlarına alarak 25- 40 gün arasında değişen günlerde kuluçkada kalırlar. Erkek yavrulara karşı ilgisizdir. Dişi balık yavruları kendi başına yetiştirir. Bu yüzden üreme safhasında dişi erkelerden ve diğer balıklarda ayrılmalıdır. Yavrular küçük boyutlarda bile olabildiğince renklidir. Yavruları çabuk bir şekilde geliştirmek için artemia verilmesi uygundur.
Çikletlerde üreme ve yavru bakımı ile ilgili olarak alttaki bağlantıyı takip ediniz. Çiklet Malawi Balıkları Üreme | Kusturma ve Yavrular
Kişisel Yorum : Küçük bir grup için 80-100 litrelik akvaryumlar idealdir. Balık sayısı arttıkça akvaryumun hacmi de o denli arttırılmalıdır. Küçük boylarda bile aynı renklere sahip olduklarından hobiciler arasında hayli tutulan bir familyadır.
Ağızda kuluçka yapan türlere özgü özelliklerin hepsi sarı prensesler için de geçerlidir. Yavrularına bağlıdırlar, yumurtalar nadiren yutulur.
Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı İçin Resimli Gösterim (Resimleri Büyütmek İçin Üstüne Tıklayın.)
Alttaki resimlerde erkek ve dişi sarı prensesler görülmektedir.
Üstteki Sarı Prenses erkek alttaki ise dişidir.
68 yorum
Sarı prenseslerim var 15 adet 30-40 litrelik akvaryumum var ama daha yavrular bunlara nasıl renk vericem anlamadım.veya ne zaman renklenirler ?
Yanıtla
Artemia vererek hızlı buyur ama bitki verirsen daha iyi rengi olur
kolay gelsn 7 tne sp var şubatta aldm yavrulardı dha şmdi erkek kumları açyo dğer balıkları getirmiyo yanına dişiler yanaşmıyo erkek çk uğraşıyo ama ağznda siyahlık yok dişiler baloncuk çkarma yok titreme yok ne zman çiftleşirler erken mi dha?
Yanıtla
kolay gelsın benım sarı presnsesım ılk defa yumurta alldı agzına ve 1 gun olmadan attı nedenını tam olarak bende ıblmıyorum ama ev dolu mısafırdı ıkıde bır rahatsız edıyorlardı ve sızden gereklı bılgını ıstıyorum aceba stıresemı gırdı attı .. ayrıca bu balık gene alırmı yumurta agzına gene hamıle olurmu ?
Yanıtla
akvaryumda yavru almak için dişi ve erkek sayısını iyi ayarlamak gereklidir dişiler erkeklere nazaren biraz daha fazla olmalıdır...
Yanıtla
benim 2 tane sarı prensesim var. ama bunların dişimi yoksa erkek mi olduğunu bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz ?
Yanıtla
Merhabalar...
130lt akvaryumum 110lt civarı su var akvaryumumda, bolca egeriya ve anubias bitkilerim, ortadada 15cm uzunluğunda 2 parça batık bir gemi, salyangoz ve istiridyeden saklanma alanları var. Dış filtre ve güçlü bir kafa filtrem var midye kırığı kum vs....
5d 1 e Sarı Prenses (anüs - vent'ine baktım) 1tane de Vatos bakıyorum hepsi 5cm boyutlarında belli bir süre sitres yaptılar şimdi gayet mutlular...
1. sorum 1 haftadır sadece bir DİŞİNİN KARNI ŞİŞ'ti nedeni? ama yumurta yok ağzında, kabuzluk olarak gördüm bilmiyorum, bunun nedenini bulamadım. yem sera marka ve düzenli.
2. sorum ERKEK (lider) s.p. YUVADAN AYRILMIYOR bu normalmi? diğer dişiler hep dışarda. kavga nadir dişiler arasında çıkıyor.
Bu iki sorumu yanıtlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Yanıtla
ben sarı prenses besliyorum yem olarak ne verebilirim?
Yanıtla
Bu türlerin mavi renkli olanın adı neydi. şimdiden tşk.
Yanıtla
Mavi prenses, Pseudotropheus socolofi
Sarı prensesim beyaz benek hastalığına yakalandı diye diğer balıklarımdan ayırdım. Başka tanka koydum, ve o tanka tuz, metilen mavisi ve suyun ph değeri için az bir limon sıktım. Ölür diye bekliyordum 3. gündür yaşıyor ama yem yemiyor. Ne önerirsiniz? Balığımın resmi altta.
Yanıtla
Beyaz benek için sera nın ilacını ve su düzenleyici kullanarak sık su değişimi yapın.
Bizim zebra astronot sarı prenses pirana war bizim zebraların yavrusu 350 tane doğuralı 3 5 gün oldu annesiyle babasını ayırdık yinede ölmüyorlar
Yanıtla
@ kirlangic:
Bende şuan almayı düşünüyorum ama 3 sarı prenses yetişkin ka. tl tutar
Yanıtla
25-30 ₺ arası tabi isteğine göre artar yada azlır
ben de sarı prenses var renkleri çok soluk daya yavrular 2-4 cm renkleri koyulaşırmı ??
Yanıtla
Renk için protein ağırlıklı beslemelisiniz. Hatta özel sp yemleri var renkleri canlı olması için. Ama bunların yanında anaçların rengi de çok önemli eğer soluksa yavrularda soluk olur.
Rabia sarı prenseslerin ya yavru olduğu için rengi soluktur yada dişidir yada ışık olmadığından renkleri soluyor olabilir.
Bizde de balığa yem yetişmiyor ne kadar verirsek verelim yiyorlar elimizi uzatır uzatmaz zıplamaya başlıyorlar tepeye içine 20 tane lepistes yavrusu attık çok iyi verim aldık süper yiyorlar :)
Yanıtla
Mrb arkadaslar ben geçen gün kuzenime gittim ve bir fanusun içinde gördüğüm sarı prenses biraz içimi acıttı 2, 5 litrelik bir fanusta 1 yıl bakılmış fanusun içinde motor ve hava motoruda yoktu ve suyunu en son 4 ay önce temizlemişti hemen o balığı oradan kurtardım ama balık biraz zayıf 7cm boyu var benimde tropheus larım var aralarına koysammı tropheus lar 9 tane 5 tanesi 4 cm lik yavrular
Yanıtla
Fatih bey onu oradan kurtarmakla çok iyi etmişsiniz. Hayvanların yaşama haklarını ellerinden alıp bu işkencelere maruz bırakanları Allah'a havale ediyorum.
Tropheus'larınızla birlikte besleme konusunda hep olumsuz yorumlar var, fakat gözlem altında ve Tropların beslenme alışkanlıklarını bozmadan beslemeyi ve iyileştikden sonra petshop'a bırakmayı düşünebilirsiniz. Eğer uyum içinde olurlarsa devamlı olarak da besleyebilirsiniz. Hiç rastlamadığım için net olarak ne olur bilemiyorum.
benim 3 tane sarı prensesim var dişi olan 1 tanesinde siyah lekeler çıkmaya başladı fazla hareket etmiyor ve aşağıya inip hemen çıkıyor fazla duramıyor. yüzgeçleride incelmiş neden olabilir?
Yanıtla
Toprak bey balığınız yüzgeç erimesi hastalığına kapılmış ve diğer balıklarınızda risk altında olabilir. Altta linkini paylaştığım konuyu inceleyin ve belirtileri karşılaştırın. Eğer sizinkiyle uyuşuyorsa tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.
Yüzgeç Erimesi
Yüzgeç Erimesi Hastalığı Tanısı;
Belirtiler Nelerdir?
Yüzgeç zaman içinde giderek hasar görür ve kısalır. Yüzgeç kenarları beyazlaşmaya başlar ve pamuk ipliği görünümü alır. Enfekte bölgeler, kırmızı ve iltihaplı olur. Hastalığın ilerlemesiyle doğru orantılı bir şekilde, yüzgeç eridikçe, kanayan, açık yaralar ortaya çıkabilir.
Yüzgeç Erimesi Nasıl Tedavi Edilir?
Yüzgeç erimesi bir çok farklı türdeki bakteri nedeniyle ortaya çıkabilir. Bun paralel olarak, bir çok antibiotik etkili olsa da, ilk önce hastalığın temel nedeni çözülmelidir.
Suyun ısını ve pH ını ölçerek, balığınız için uygun seviyelerde olduğunu kontrol ediniz. Özellikle yanlış pH oranı balıkları ciddi şekilde strese sokmakta ve bu hastalığı tetiklemektedir. Özellikle uzun yüzgeçli balıklarda, su ısısının düşüklüğü de yüzgeç erimesine neden olabilir.
Eğer temel problem çözülürse, antibiotikler hastalığın tedavisi için tek başlarına yeterli olacaktır. Bu hastalık için, Chloramphenical, Oxytetracycline ve Tetracycline iyi birer antibiotik seçimi olabilir. İlacı, üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda kullanınız.
Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu, sürekli kaliteli su şartları sağlamaktır. akvaryum suyunuzu düzenli olarak değiştirin ve dip çekimini aksatmayın. Akvaryumunuzun kimyasını sürekli takip edin. Tankınızı fazla kalabalık tutmayın ve balıklarınızın kavgaya yönelik davranışlarını sürekli takip edin.
Oncelikle slm arkadaslar benim sorunum 500 litrelik bir akvaryumum var ayrica 100 lt baska birakvaryumum daha var cikletturu besliyorum ve iki senrdir bunlarabakiyorum dahabirkez olsun yavru alamadim ne yapmaliyim oneri verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler
Yanıtla
Mustafa bey çiklet besleyip de 500L akvaryumda yavru alamamak hemde 2 senede çok garip. Ya balıklarınızın hepsi tek cinsiyette yada balıklarınız kısır :) Cinsiyet ayrımı konusunda araştırma yapıp kendi balıklarınızda bir kontrol yapın. Öncelikle elinizde yeteri sayıda aşk yaşayacak çiklet olup olmadığını tespit edin. Ondan sonra duruma göre artık bir yolu bulunur. Ama inanın çok ilginç :) 500L ve 2 yıl. Ben çiklet beslediğim zamanlarda inanın batınları ayıracak akvaryum bulamıyordum. 4 akvaryum oldu ve ben artık usandım :) İyi balıklar ...
arkadaşlar bı akvaryum da kaç tane dişi olmalı 50 lt
Yanıtla
1 erkeğe 4 dişi düşecek kadar tabii size kalmış ancak o şekilde fayda alabilirsiniz
Arkadaşlar ben bu balık işini bir türlü çözemedim akvaryumumda 1 erkek 4 dişi sarı prenses var geçen gün dişi ve erkek çiftleşmeye başladılar dişi yumutları ağzına aldı sabah baktığımda dişi yumurtaları ağzından atmıştı. Bunun nedeni ne olabilir ?
Yanıtla
Selamın aleyküm.
Arkadaşlar bende 15 kadar sarı prenses var yaklaşık boyları 5 - 6 cm, yaklaşık 8 - 9 tanesi dişi kullandığım yem 'gemma'
2 aydır bendeler hala çiftleşmiyolar ama erkeklerin çene kısımları siyahlaşıyo bi yardımcı olabilirmisiniz
Birde yanına ne tür balık alabilirim akvaryumum 120 litre su alıyor.
Yanıtla
akvaryumda 4 tane sarı prenses var , cinsiyetini bilmiyorum ama 1 tanesinin burnu veyanları kararmaya başladı 1 haftadır,yüzgeçleri diğerlerinden daha siyah , çiftleşecekmi acaba ,1taneside diğerlerinden iri fakat küplere hiç birisini girdirmiyor dövüyor neden, lütfen cevap verin arkadaşlar
Yanıtla
Bu çiftleşme belirtisi değil bu baskın erkeğin kendisini oranın reisi olduğunun göstergesidir. Zaten bu olmadan da çiftleşemezler. Oraları iyice sahiplendikten sonra uygun olan dişiye göz dikecek ve dişi hazır olduğunda çifleşeceklerdir.
Sarı prenseslerim hamile ve 13 günük. Ne zaman kusturmam gerekiyor?
Yanıtla
oğuzcan bey öncelikle tebrikler ilk yavruyu kendisi atar gerisini siz kusturursunuz
arkadaşlar benim 5,6 cm boyunda sarı prenseslerim var 1 erkek 1 dişi çember şeklinde dönüyolar bu boyda bir sarı preses çiftleşirm i ?
Yanıtla
arkadaşlar benim sarı prenseslerim var ve mağaraya ağızlarına aldıkları taşları taşıyorlar acaba neden olabilir
Yanıtla
Arkadaşlar benim 50 lik tankım var ve içinde 2 dişi sp 1 erkek sp var ve erkeğin ağzı sürekli siyah.Ayrıca sürekli dişileri kovalıyor ve hava motorunun arkasından dışarıya çıkartmıyor sebebi nedir.Tankımda taşlar var 1-2 tane mağara tarzı birşet yaptım taşlarla ne önerirsiniz ne yapmalıyım.Şimdiden herkese teşekkürler...
Yanıtla
Erkek çiftleşme döneminde olduğu için yanakları siyah
sarı prenses hangibaliklar ile yaşar
Yanıtla
slm arkadaşlar 180 lt tankımda 1 çift sarı prensesim var dişi çiftleşmekte istekli ama erkek bazen ondan uzak duruyo akvaryumun bir bölümünde dikine yüzer vaziyette orta seviyelerde bekliyo görünüşü sağlıklı gibi ama sizce bir sorun varmıdır ki ?
Yanıtla
Kuluçka Süresi ve Kusturma: Sarı prenseslerde Dişi ve erkek çiftleşince dişi yumurtaları ağzında kuluçkaya yatar ve sen Balığından çok yavru almak istiyorsan kusturacaksın zaten kuluçka döneminde balığının ağız bölümünde şişkinlik göreceksin dikkat edersin kusturmaya gelince balığın çiftleştiğinde yumurtaları ağzında tuttuğu andan itibaren kuluçka süresine saymaya başlamalısın bu süreç ortalama 13-15 gün arası balığını kusturarak yavrularını alabilirsin 13 günlükten itibaren kusturursan iyi olur yavrularla sıkıntı çekmezsin Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Yanıtla
kardeşler bende sarı prenses varda balık ağzına döl aldımı ağzı şişermi lütfen yardım !!!
Yanıtla
kardeşler bende sarı prenses var balık azına dölü aldımı şişermi azı lütfen yardım !!!
Yanıtla
Balıklarımın cinsinin ne olduğunu bilmiyorum üzerinde hafif siyah benekleri var rengi ise koyu sarı
Yanıtla
balıgınıza proteın agırlıklı yemler verın ve bu yemleme gunde ıkı kere verılecekse fazla fazla olmalıdır fazla dedım dıye hemen bı avuc yem gelmesın aklınıza :D normal yemlemeden bırazdaha fazla ornegın 5 tane atıyosan 7 tane at gıbı ... birde balıgınızın sındırmının kolaylasması ıcınde bıtkısel agırlıklı yemler vermenız gerekır onuda haftada 1 gun proteın yemı degılde bıtkısel yem atın. bırde balıgınız agzına yumurtayı aldıgında agzı şişkin olur ve yem yemez bu sekıldede agzında balık oldugunu anlayabılırsınız...
Yanıtla
@ furkan:
Hem etçil hem otçul bir tür olduğu için protein ağırlıklı beslenmesi uygundur. Tek tür yemle sağlıklı beslenemeyecekleri için bitkisel yemleme de yapılmalıdır.
@ Selman:
Balıklarınızı sürekli gözlemlemelisiniz. Ağzı dolduktan 15-20 gün sonra yavrular kendi başlarına yüzebilecek hale gelirler. Daha öncesinde de kuluçka makinesi için kusturulabilir.
Yanıtla
kusturcağımız zaman nerden anlaşılır
Yanıtla
Ağzı dolduktan 20-25 gün sonra
yukarda bi protein ağırlıklı yemleme yapılmalı diyo bi bitkisel diyo
bitkiselmi proteinsel ağırlıklı yemleme yapılmalı yemlememi yapılmalı
Yanıtla
@ karslı_1907:
cengizhan=bende ardahanlıyım.hemşerim akvaryumdaki erkek sayısını azaltmalısın.
@ samet :
cengizhan=diğer balıklar tarafından fazla kovalandı ise dişi yumurtaları ağzından atar.
@ Hamza:
yumurtalar mantarlaştı ise beyazlaşır.yavru çıkmaz bir daha sağdığın zaman akvaryumuna litre başına 4 damla contra-Ichthyo damlat bu bir dezanfektandır.yumurtaların olduğu yerde mümkünse hava akımını fazlalaştır.böylelikle yumurtaların mantarlaşmasını engellemiş olursun.
cengizhan=akvaryumun küçük olması balıklara şimdilik sıkıntı yaratmaz ancak fazla gelişemezler ve ilerleyen zamanlarda strese girerek ölebilirler.ayrıca yerlerini sevmediklerinden kolayca hastalığa yenik düşebilirler.
@ karslı36:
cichlid türlerinin çok dayanıklı oldukları bilinir.sıkıntı yaşamazsın.ben balıkçıyım 6 senedir bu işi yapıyorum.cichlid balıkları bir hastalığa yakalansa bile kolay kolay ölmezler.
Yanıtla
ARKADAŞLAR BNM AKVARYUMUM ÇOK KÜÇÜK 14 LT FALAN ALIOR BEN 3 TANE YAVRU SARI PRENSES ALMAK İSTİYORUM SİZN DÜŞÜNCENİZ NEDİR YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM ?
Yanıtla
arkadaşlar benimbir adet yunusum var 7.günü ağzındakiyumurtaları bırakıyor ne yapabilirim?
Yanıtla
Sp ler yumurta dökmezler daha doğrusu yumurtalarını ağızlarında kuluçka da bekletirler yavrular balığın ağzındayken yumurtadan çıkar, buda 15-16 gün civarı. Eğer sizin balığınızın ağzından yumurta döküldüyse geçmiş olsun...
Yanıtla
ya benı 30 tane sarı prensesım var 1m lıkte beslıyorum gecenlerde kursagı sısmıstı akvaryumcuya goturdum baktı 13 gnu sonra kustur dedı aradan 3 gun geçtı kursagındakı sısıklık gecmıstı yanı agzında yumurta yoktu bunun nedenı ne olabılır.
Yanıtla
erkek sarı prensesim yuva yaptı dişi tüpçük çıkarttı ama çiftleştme olmadı 2 saat sonra baktığımda dişinin tüpçüğü kaybolmuştu bunu nedenini bilen varmı????
Yanıtla
Sarı prensesimden kusturarak 26 tane yumurta aldım 3 gun gecti yumurtalar mantarlasti sanırsam yavru cikarmi
Yanıtla
arkadaşlar ben bitane (yunus balığı aldım_2 tane zebra aldım_bide prenses aldım..) ısıtıcı biraz geç ısıtıyo bişey olur mu???
Yanıtla
Isıtıcılar zaten geç ısıtır. Yavaş yavaş suyu istenen ısıya getirir. Normal yani...
Yok birşey olmaz bende 18 sarı 9 mavi 3 beyaz prenses ve 4 yunus 2 zebra 1 vatos 2çöp balığı var 26 derecede besliyorum ve yazın ısıtıcıyı açmıyorum (akvaryumumun boyu 1.20 cm 90 tane sarı prenses yavrum var bunları 50 cm boyutunda akvaryumda besliyorum)
benim bu balıklardan var 3 taneydi biri buyuk biri orta diğeri küçük küçük öldü ortanca ve buyuk 2 ay kavga etmedi fakat büyük balığım ortancanın kanadını ve kuyruğunu yeyip öldürdü sadece o ve 5 tane cichilid kaldı halit abi beyaz prenseslerin erkek mi yoksa dişi mi olduklarını nasıl anlarız??
Yanıtla
Şimdilik 40 - 50 lt bile yeterli gelir fakat ilerleyen zamanlarda sıkıntı olur. Bence büyük akvaryum alın sonra rahat edersiniz.
Alt kuyruktaki nokta yumurta benekleridir, hastalık olacağını sanmıyorum.
Yanıtla
sarı prenses leer yavru 3-5 cm arası 4 tane kaç litrelik bi akvaryumda beslemem lazım ve alt arka yüzgecinde 1 tane nokta çıktı o nedir ? şimdiden teşekkür ederim
Yanıtla
hakan kardesm irili ufaklı olması zaten tercih edilmesi gereken bir unsurdur... erkeklerin büyük dişilerin küçük olması gerekir. Erkekler dişilerden daha az olmalıdır çnkü aralarında dişi kavgası gibi kavgalar yaşanabilir, bu da akvaryumda ölümlere yol açabilir.
Yanıtla
slm arkadaşlar bu balıklar irirli ufaklı olunca çiftleşmiyolarmı ?
Yanıtla
Çok iyi, teşekkürler. Balıklarımın cinsiyetlerini öğrendim. Sağolun.
Yanıtla
arkadaşlar öncelikle slm yaklaşık 1 senedir balık besliyorum lepistes,moli besledim sürekli hastalıklarla boğuştum en sonunda prenses balıklarına heves sarıp prenses balığı beslemeye başladım.balıkları arkadaşımdan aldı tam 26 tane irili ufaklı yetişkinler 7 aydır bakıyomuş hiç yavru alamamış 300 lt bir tank kullanıyorum 3 ay içinde ilk yavrularımı aldım ve akvaryumumda 4 adet daha ağzı dolu balığım var sorunuma gelince aldığım yavruları 20 lt bir akvaryuma ayırdım ancak dekorunu bolkayalıklı yaptım balıklar bu yüzden hep saklanıyorlar yem yemeye bile çıkmıyorlar bu sorunu nasıl aşarım bana yardımcı olursanız sevinirim.saygılarımla
Yanıtla
Selamlar, arkadaşlar kendimi bildim bileli hayvanlarla uğraşıyorum 5-6 senedir de lepistes moli lepistes türü canlı doğuran türlerle uğraştım yavrusunu almadığım kalmadı. geldi cichlid türlerine. jacobfiberjilerle işe koyuldum ancak şuan elimde 3 adet sarı prensesim var. 1 erkek 2 dişi. arkadasın sorununa gelince... kardeşim ilk önce gayet sakin ol endişelenme. bazı arkadaşlar genellikle yem yemeleri için kayalıklardan çıksınlar diye akvaryumun camına vurup onların yem yiyeceklerini sanır ancak bu gayet yanlış bir davranış olup balığı iyice strese sokmaktadır. senin yapacağın tek şey yemlerin onların saklandığı yerlere düşmesini sağlamak ve onları korkutmamak olmalıdır. bir müddet sonra kendileri dışarı çıkarak yem yemeye başlarlar.
bende sarı pirenses var ama 1 sene yakın oldu hala çifleşmiyolar neden olabilir kii .
Yanıtla
Neden mi yavrulamaz eğer akvaryumunda tek dişi varsa şayet onun adetini yükselt alırsın.
Yorum Yaz