bizimkide aslında fen edebiyat fakültesi ne giriyor bir yıl tezs,z yüksek lisans yapilıyormus yai bize de öğretmen hakkı doğdu
seher yazmış:merhabalar
sayın admin size bir sorum olacaktı cevaplarsınız çok memnun olacağım yök yeni bir karar çıkardı.
Geçen ay en çok konuşulan konulardan girisi fen edebiyat mezunlarına lisans öğrenimleri sırasında pedagojik formasyon verilmesi konusuydu
YÖK'ün bu konuyu 27 Ağustos 2009 tarihli toplantısında konuşacağı belirtilmekteydi.Bu konu gerçekten de, 27.08.2009 tarihinde yapılmış Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında görülmüş ve "2009–2010 Öğretim yılından itibaren Edebiyat, Fen ve İlahiyat fakültelerinde lisans eğitim-öğretimi sırasında Pedagojik formasyon dersleri verilmesi" karara bağlanmıştır. diye bir haber çıktı peki biz açıköğretimliler olarak napacağız bu bizler içinde geçerli olacak mı ? şimdiden teşekürler.
formasyon konusunda henüz net bir bilgi yok arkadaşlar olduğunda buradan yazıcam açıköğretimde felsefe türk dili ve edebiyatı ve sosyoloji bölümlerinin kitapları dahi yeni bölüm oldukları için aralık ayına bürolara yetiştirilmeye çalışılıyor.
Açıköğretim fakültesinde son zamanlarda en çok merak edilen konulardan birisi de formasyon. Bu konuda açıköğretim ayrıntılı bir açıklama yapmadığı için herkesin aklında onlarca soru işareti vardı. Son olarak resmi sitede yayınlanan bir haberi paylaşmak istiyorum. Umarım formasyonla ilgili bölümleri tercih eden arkadaşlarımıza yardımcı olacak bir yazı olur.Açıköğretim Fakültesi’nde, 2009-2010 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alanlar öğretmen olabilecek. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2009-2010 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alan öğrenciler, öğretmen olmaya hak kazanacak. Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, “Bir insan kendini Türk Dili ve Edebiyatı’nda geliştirmek istiyorsa ve bunun sonucunda gerekli koşulları sağlamışsa tabii ki öğretmen olacaktır. Öğretmen olmanın koşulları bellidir. Öğrenci mezun olacak, formasyon alacak, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın açacağı kadrolara müracaat edecek. Bunların tamamı Açıköğretim Fakültesi mezunları için de geçerlidir. Bunun koşullarını biz değil, Milli Eğitim Bakanlığı belirliyor” dedi. Prof. Dr. Özgür, yaşam boyu eğitim anlamında, bireylerin kendilerini geliştirmeleri, bilgilerini artırmaları ve yaşamlarını zenginleştirmelerini hedeflediklerini kaydederek, “Kendini geliştirmek isteyen herkesin yerleştiği birer program sunmak istiyoruz” dedi. “Eğitim anlamında her şey denk” Açıköğretim ile örgün programlar arasında eğitim anlamında hiçbir fark olmadığının altını çizen Özgür, “Bizim denklik kaygımız yok. Kendimize eğitim ve öğretim anlamında çok güveniyoruz. Bugün, Türkiye’de üniversiteden mezun olan hiçbir bireyin kariyer planlamasını üniversiteler yapmaz. Zaten kontenjanlar da Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmiyor. Binlerce insan üniversite kapılarında bekliyor. Biz bekleyenlere yeni seçenekler sunarak hayata kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, ulusal basında çıkan eleştirilerin bilinçsizce ve bilgisizce yapıldığına dikkat çekerek, amaçlarının nitelikli eğitim vermek olduğunu sözlerine ekledi. Kaan Çivikıran
arkadaşlar ben şu an (örgün eğitim) üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. 3. sınıfın sonunda ve ya 4. sınıfın sonunda sınava girerek açıköğretim türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum. ayrıca bölümümle beraber formasyon derslerini de alıyorum şu an. türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra tekrar bir formasyon dersleri almak gerekiyor mu yoksa aldığım formasyon dersleriyle türk dili ve edebiyatına atama olur mu? konuya hakim varsa lütfen yardımcı olur mu? teşekkürler şimdiden..
bosuna sevinmeyin formasyon iptal olacak hem zaten fen-edebiyata gelmisti aof dekiler niye bu kadar sevindi anlayamadım millet gecesini gündüzüne katsın 320 puan alıp örgün edebiyata gitsin sizde yatarak kazanın sonrada formasyon bekleyin alırsınız zaten bu sene de son kapatıyorlar bolumu gırenlerde bır yere alınmaz muhtemelen.
??? yazmış:
arkadaşlar ben şu an (örgün eğitim) üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. 3. sınıfın sonunda ve ya 4. sınıfın sonunda sınava girerek açıköğretim türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum. ayrıca bölümümle beraber formasyon derslerini de alıyorum şu an. türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra tekrar bir formasyon dersleri almak gerekiyor mu yoksa aldığım formasyon dersleriyle türk dili ve edebiyatına atama olur mu? konuya hakim varsa lütfen yardımcı olur mu? teşekkürler şimdiden..
hakan yazmış:
bosuna sevinmeyin formasyon iptal olacak hem zaten fen-edebiyata gelmisti aof dekiler niye bu kadar sevindi anlayamadım millet gecesini gündüzüne katsın 320 puan alıp örgün edebiyata gitsin sizde yatarak kazanın sonrada formasyon bekleyin alırsınız zaten bu sene de son kapatıyorlar bolumu gırenlerde bır yere alınmaz muhtemelen.
ya kafam çok karışık. ben bu sene ygs lys ye girdim ve sözel puanım 444 ama türkçe öğretmenliğini almam biraz kıritik. ktü türk dili ve edebiyatı yazmak istiyorum ama bölüm okuyana devlet bu sene kesin öğretmenlik formasyonu veriiyor mu 4 sene okuduktan sonra. Ona göre tercih sıralamamı yapacağım .Bana kesin bi cevap verirseniz sevinirm